Saved Read later
Deel dit bericht

Wat ga jij in 2023 veranderen? Enkele ideeën op een rijtje!

Het jaar 2022 loopt alweer langzaam richting het einde. Het was een bewogen jaar. De oorlog in Oekraïne, de hoge inflatie, de economische onzekerheid en het WK voetbal in Qatar. Het waren stuk voor stuk zaken die in 2022 aan de orde van de dag waren.

Maar, het is alweer bijna 31 december. En dat betekent dat je na kunt denken over goede voornemens 2023. Het afgelopen jaar was niet altijd leuk en goed, maar gelukkig biedt 2023 weer nieuwe kansen. Heb je nog geen goede voornemens opgesteld? Dan vormen onderstaande ideeën mogelijk de gewenste inspiratiebron.

Idee 1: bewuster eten

Eén van de beste ideeën is om in 2023 bewuster te eten. Dit doe je bijvoorbeeld door nog maar een paar keer per week vlees te eten. Eet je op dit moment nog elke avond vlees? Dit is niet goed voor je lichaam, maar ook zeker niet goed voor het milieu en voor de dieren op onze aardbol.

Door bewuster te eten, ga je ook bewuster met je lichaam om. Zo kun je producten met suikers en geur- en kleurstoffen zoveel mogelijk links laten liggen. Aan die bestanddelen heeft je lichaam niks. Richt je pijlen daarom op juist groenten en fruit. Daarin zitten alle voedingsstoffen waar je lichaam behoefte aan heeft.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Idee 2: meer sporten

Bewuster eten is absoluut een goed idee. Dat geldt ook zeer zeker voor meer en meer sporten. Door lekker in beweging te komen, geniet je in 2023 van meerdere voordelen:

  • Je werkt toe naar een gespierd, strak en gezond lichaam. Door regelmatig in beweging te komen, verbrand je de nodige calorieën. Je kunt hierdoor op je streefgewicht uitkomen en zelfs een strak en gespierd lichaam verkrijgen. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar de aanhouder wint!
  • Door te sporten, voel je je energieker, fitter en gelukkiger. Tijdens het sporten worden er in je hersenen meer gelukstofjes aangemaakt. Met dank aan deze stofjes voel je je energieker, fitter en gelukkiger.
  • Sporten vermindert stress. Ervaar je op dit moment stress? Dan ben je absoluut niet de enige. Vrij veel mensen in ons land hebben last van bovengemiddeld veel stress. Door lekker in beweging te komen, verminder je de stress. En je kunt op deze manier ook de vorming van stress in de toekomst voorkomen. Kom dus in beweging!

Idee 3: een gezondere financiële situatie

Het jaar 2022 was op financieel vlak een nogal bijzonder jaar. De inflatie was gigantisch hoog, waardoor het leven veel duurder geworden is. Lang niet iedereen heeft echter een flinke salarisstijging gekregen. Mogelijk heb je hierdoor in 2022 financieel lastige tijden gekend. Het is in 2023 zaak om hier zo snel mogelijk een punt achter te zetten.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Dit doe je bijvoorbeeld door kritisch naar je uitgaven te kijken. Heb je wel al die streamingsdiensten nodig? En is het wel nodig/handig om zoveel ‘koffies to go’ te halen? Door met dergelijke uitgaven te stoppen, kun je veel geld besparen. En daarmee werk je gericht toe naar een gezondere financiële situatie.

Idee 4: lagere schermtijd

Wat is de schermtijd van je smartphone nu? Als je hier eens kritisch naar gaat kijken, schrik je je mogelijk een hoedje. Feit is dat een smartphone voor veel prikkels zorgt, waardoor dit bijvoorbeeld ten koste van je nachtrust gaat. Het kan in 2023 daarom geen kwaad om naar een lagere schermtijd te streven.

Hoe je dit doet? Simpel. Door je smartphone niet meer overal mee naar toe te nemen. En door een tijdsslot op je smartphone te zetten.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.