Verras je geliefde met een versierde taart 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Verras je geliefde met een versierde taart

Binnenkort is er iemand jarig, en jij wilt graag indruk maken door een cadeautje te maken, in plaats van te kopen. We weten natuurlijk allemaal dat een zelfgemaakt cadeau veel leuker is. Maar wat ga je dan doen? Wat dacht je van jouw innerlijke bakker aanspreken en een heerlijke verrassing bakken? Niets is zo lekker als iets wat je niet zelf hoeft te bakken of betalen.

Zelf taart bakken

Of het nu om cupcakes, taarten of andere baksels gaat, iedereen houdt van een leuk versierd gebakje. Als het dan ook nog eens heerlijk smaakt, is iedereen tevreden. Wij raden aan om een lekkere taart te maken met Brand New Cake. Dit is een merk met hoogwaardige kwaliteitsproducten waardoor jouw creaties er altijd tip-top uitzien, en heerlijk smaken.

Allemaal leuk en aardig, denk jij nu, maar hoe moet je daar in vredesnaam mee beginnen? Het is helemaal niet zo moeilijk. Wat je hier allemaal voor nodig hebt is afhankelijk van het soort baksel wat je wilt maken. Laten we een simpele aardbeien taart als voorbeeld nemen.

Ingredienten:

  • Een kapsel
  • 400 milliliter Slagroom
  • Een bakje verse aardbeien
  • 2 eetlepels poedersuiker

Taart versieren

Dit zijn de basis ingrediënten voor een taart. Maar ja, je wilt natuurlijk ook wel een beetje decoratie. Een kale taart kan wel lekker zijn, maar het is zo saai. Wat voor decoratie jij gaat gebruiken mag je helemaal zelf beslissen, dat is het leuke aan de taart zelf bakken. Jij hebt de volledige controle.

Er zijn ontzettend veel manieren om een taart te versieren, en er zullen vast nog heel veel manieren bij komen in de toekomst. Op dit moment is rolfondant razend populair, samen met kleurstof gels en drips. Dat is natuurlijk niet voor niets. Je kunt er van alles mee maken, en het smaakt nog lekker ook. Wat zijn dit precies voor versiersels?

Rolfondant

In principe is rolfondant een suikerpasta, het smaakt dan ook erg zoet. Marsepein kan ook gebruikt worden, maar dit is gemaakt van suiker en amandelen en heeft dus een andere smaak. Fondant kun je makkelijk zelf een kleur geven, maar je kunt ze ook voorgekleurd krijgen. Je moet bij het bekleden van een taart met fondant wel een beetje doorwerken, het droogt namelijk uit aan de lucht. Fondant scheurt minder snel dan marsepein, maar wanneer fondant uitdroogt kan het ook scheuren als je niet snel genoeg werkt.

Kleurstof gel

Zoals we dus al eerder zeiden kun je fondant makkelijk zelf een kleur geven dankzij de witte basis. Dit doe je met kleurstof gel. Je voegt simpelweg de gel toe tot je de gewenste kleur hebt gekregen. Nooit overgieten vanuit de verpakking! Kleurstof toevoegen doe je met een saté- of cocktail-prikker. Kneed het goed door en je hebt mooi, gekleurd rolfondant.

Drip cake

Tegenwoordig kennen we ook de drip cakes. Deze zijn ontzettend mooi door het druppende patroon wat gemaakt wordt. Hiervoor gebruik je iets wat drip heet. Ook dit is weer heel makkelijk te gebruiken, maar er zitten wel een paar gebruiksaanwijzingen bij. Het wordt geleverd in een flesje. Schroef eerst de dop los en verwijder de aluminium seal. Zet de fles voor ongeveer 30 seconden in de magnetron. Na het verwarmen kun je de dop er weer op draaien en krachtig schudden zodat het goed gemengd wordt. Herhaal dit tot alles goed gesmolten is. Het leuke aan de drip is dat je het na gebruik opnieuw kunt verwarmen en dus eindeloos plezier kunt hebben van het product.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.