Snack to the Future: Zo eten we in 2040 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Snack to the Future: Zo eten we in 2040

Welke trends gaan er ontstaan op het gebied van eten in de komende jaren? In welke mate verandert ons eetgedrag? Maaltijdbezorgdienst Deliveroo was hier ontzettend benieuwd naar en besloot op onderzoek uit te gaan. Met resultaat. Het Snack to the Future-rapport is inmiddels uitgebracht. Als je het rapport moet geloven, krijgen we op relatief korte termijn te maken met de nieuwe termen ‘foodgasms' en ‘alt-ohol'. In dit artikel lopen we een aantal van deze nieuwe termen na.

Breath Prints

Door middel van ademafdrukken kan er, in de toekomst, van alles worden bepaald. In het rapport stelt Deliveroo zelfs dat aan de hand van een ademafdruk jouw voedselkeuzes bepaald kunnen worden in de toekomst.
Door middel van een speciale technologie kan er namelijk een analyse worden uitgevoerd op je adem. Aan de hand van deze analyse wordt bepaald welke voedingsmiddelen je zou moeten nemen om een optimale positieve invloed te hebben op jouw individuele gezondheid. Te weinig vitamine C genomen? Grote kans dat je dan een reactie terugkrijgt om fruit of supplementen te eten.

Me-Ganism

Ben je regelmatig bezig met afvallen en diëten? Ook dan gaat er in de toekomst waarschijnlijk wel iets veranderen voor je. Naar verwachting komt er namelijk een sterk gepersonaliseerd dieet op de markt. Het zogenaamde me-gan dieet zal volledig afgestemd zijn op jouw persoonlijke voedingsbehoeften. Het dieet zal dan ook nog eens naar alle waarschijnlijkheid worden aangedreven door de inmiddels immens populaire AI-technologie. Jouw persoonlijke AI gaat je in de toekomst namelijk helpen bij het automatiseren en aanpassen van jouw voedselinname op basis van jouw voorkeuren en behoeften op een bepaald moment. Je hoeft er dus waarschijnlijk niet eens zelf meer over na te denken!

Bekijk ook:
Nul alcohol, volle smaak: een dubbele ervaring met Heineken en Liefmans 0.0.

Foodgasms

Waarschijnlijk heb je de term foodgasm wel eens eerder voorbij horen komen. Alleen komt de betekenis van foodgasm op dit moment nog niet eens in de buurt bij wat we in 2040 mogen verwachten als het aan Deliveroo ligt. Het genieten van een fantastische maaltijd zal namelijk naar een compleet nieuw level worden getild.
Door gebruik te maken van aanvullende digitale audio- en visuele middelen wordt jouw maaltijd namelijk naar dat nieuwe level gebracht. Dit zou het genieten van eten nog beter moeten maken. Deze mentale hoogtepunten door hetgeen dat je eet gaan onze eetbeleving helemaal opnieuw inrichten.

Lekker, dagcrème eten!

Als het aan de bezorggigant ligt hoef je ook nog maar tot 2040 te wachten om erachter te komen hoe dagcrème (en andere verzorgingsproducten) smaken. Verzorgingsproducten zouden naar alle waarschijnlijkheid op termijn ook eetbaar kunnen worden. Kun je binnenkort toch nog genieten van je favoriete snack en tegelijkertijd je huid verzorgen. Of wat dacht je van anti-verouderingsijs met anti-rimpelcrème?

Bekijk ook:
Dit zijn de 3 must have cocktailrecepten voor deze zomer!

3D-geprinte maaltijden met overleden personen

Daarnaast is er een grote kans dat we in 2040 gewoon onze maaltijden kunnen printen, inclusief smaak. De technologie rondom 3D-printers is nog altijd in de lift. Dus geniet gewoon van een heerlijke pizza, burger of je favoriete sushi uit de printer. Daarnaast zou ook Augmented Reality een belangrijke rol gaan spelen in de toekomst. Via AR zou het zelfs mogelijk moeten worden om een maaltijd te nuttigen met andere personen, zoals celebrities of overleden naasten. Zo kun je ze toch nog in de buurt houden.

Daarnaast kan deze AR-technologie natuurlijk ook goed ingezet worden voor ‘moeilijke eters'. Je krijgt gewoon iets anders voorgeschoteld dan je daadwerkelijk ziet. Waardoor je een andere smaakbeleving tegemoet gaat.

Alt-ohol

Ook zo zat van katers en de negatieve effecten van alcohol? Ook op het gebied van alcoholconsumptie staat het een en ander te gebeuren als het aan de maaltijdbezorger ligt. Alternatieven van alcohol zijn de laatste jaren natuurlijk al steeds meer in trek, maar de verwachting is dat er in 2040 alcohol genuttigd kan worden zonder de negatieve effecten. Alt-ohol is de eerste naam voor deze nieuwe trend. Benieuwd of het ook daadwerkelijk zo gaat zijn!

Deel dit bericht
Read later
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.