Saved Read later
Deel dit bericht

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024

Een compleet witte keuken. Een industriële keuken met een betonnen- of stenen muur. Of een grote open keuken met daarin een prachtig kookeiland. Het zijn slechts enkele voorbeelden van keukens die op dit moment in trek zijn.

Ben je zelf ook op zoek naar een nieuwe keuken voor in je woning? Dan is het zaak om bijvoorbeeld naar bovenstaande soorten keukens te kijken. Bekijk heel veel keukens, zodat je voor jezelf kunt bepalen wat je wel en niet mooi vindt. Iets dat je hierbij ook niet uit het oog moet verliezen, zijn de keuken trends van 2024.

In dit artikel laten wij je kennismaken met de keuken trends 2024. Door deze trends op te volgen, richt je je keuken compleet naar deze tijd in. Het leuke is dat er ook nog eens veel keuken trends in 2024 zijn. Je kunt dus op tal van manieren een moderne keuken compleet naar je dromen inrichten.

Laat je keuken wrappen

Eén van de meest opvallende keuken trends van 2024: het laten wrappen van je keuken. Door je keuken te laten wrappen, krijgt je keuken een compleet andere uitstraling. Belangrijk voordeel hierbij is dat je hier niet al te veel geld aan uit hoeft te geven.

Je keuken wrappen kun je bovendien op veel manieren doen. Alle mogelijke kleuren kunnen namelijk in de vorm van een wrap op je keuken aangebracht worden. Dit stelt je in staat om de uitstraling van je keuken compleet te veranderen.

Belangrijk bijkomend voordeel: een gewrapte keuken oogt erg strak. Je ziet eigenlijk niet dat de keuken gewrapt is. Dat is althans het geval als je je keuken laat wrappen door een expert.

Veel aandacht voor de verlichting in de keuken

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024 13

Een andere keuken trend van 2024 is te vinden in de keuken verlichting. Je kunt op dit moment uit veel soorten keuken lampen kiezen, waardoor je het verlichtingsplan in je keuken kunt optimaliseren.

Maar, wat is nou de beste verlichting voor in jouw keuken? Om dit te bepalen, zou je vooral de nodige keuken inspiratie op moeten doen. Bekijk heel veel foto’s van keukens en let daarbij goed op de keuken verlichting. Dat stelt je in staat om direct te bepalen wat je mooi vindt bij keuken lampen.

Wat de juiste verlichting is, hangt uiteraard van het soort keuken af. Heb je een landelijke keuken? Dan kies je logischerwijs voor een andere lamp dan als je een industriële keuken zou hebben.

Online een keuken ontwerpen

Zou je graag een compleet nieuwe keuken willen hebben? Het is momenteel een trend om online een keuken te ontwerpen. Met handige software kun je de keuken van je dromen vanachter je laptop ontwerpen.

Wat hier het handige aan is? Dat je volledig zelf een keuken ontwerp kunt maken. Je maakt gebruik van een digitale keukenplanner, waardoor je snel de keuken van je dromen ontwerpt.

Wil je alleen je keuken opknappen? Ook dan is dit een aanraden. Door online een keuken te ontwerpen, krijg je een veel beter inzicht in de mogelijkheden. Je doet hiermee oprecht veel keuken ideeën op, waarna je deze ideeën in je eigen keuken kunt verwerken.

Kies voor een keuken met bar en/of schiereiland

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024 14

Eén van de mooiste keuken trends van 2024 is toch wel de keuken met een bar. Met zo’n bar creëer je een hele andere dimensie in je keuken. Ook is het mogelijk om deze bar als eettafel te gebruiken. Dát betekent dat je elders in je woning veel ruimte overhoudt.

Wil je liever geen bar hebben? Of wil je de bar graag combineren met een kookeiland? Dat is uiteraard ook mogelijk. Een andere keuken trend van 2024 is namelijk een keuken met een schiereiland. Dankzij een schiereiland oogt je keuken fraai en ook nog eens een stuk groter. Een keuken met kookeiland is ook nog praktisch, aangezien je voldoende ruimte hebt tijdens het koken. Wat wil je nog meer?

Kies voor aardse kleuren

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024 15

Wil je nieuwe keuken tegels aanschaffen? Wil je de keuken achterwand in een andere kleur verven? Of wil je de keuken deurtjes in een andere kleur verven? Eén van de keuken trends van 2024 is om voor aardse kleuren te kiezen.

Ongeacht wat je in je keuken een andere kleur wilt geven, bieden de aardse kleuren uitkomst. Met deze kleuren geniet je hoe dan van een paar grote voordelen:

  • Aardse kleuren zijn perfect te combineren met andere kleuren. Dit houdt in dat je in principe bij elke keukenstijl voor deze kleuren kunt kiezen.
  • Aardse kleuren brengen een fraaie uitstraling met zich mee. Over smaak valt niet te twisten, maar het is een feit dat aardse kleuren een fraaie uitstraling met zich meebrengen.
  • Je kunt uit meerdere aardse kleuren kiezen. Uiteraard is het ook een groot voordeel dat je uit meerdere aardse kleuren kunt kiezen. Dit stelt je in staat om de keuken qua kleur volledig op je wensen af te stemmen.

Slimme apparatuur

Ga je een nieuwe keuken ontwerpen? Dan heb je niet alleen met de uitstraling van de keuken te maken, maar ook het gemak. Je wilt immers op een zo’n fijn mogelijke manier kunnen koken. Eén van de keuken trends van 2024 is gelukkig dat veel mensen voor slimme apparatuur kiezen. Met slimme apparatuur maak je het koken een stuk makkelijker én leuker voor jezelf.

Wat te denken van een kookplaat met geïntegreerde afzuiging? Als je voor zo’n kookplaat kiest, hoef je ook niet meer zo’n grote afzuigkap in je keuken op te hangen. Of wat te denken van een koffieapparaat met geheugenfunctie? Door deze geheugenfunctie zet je met één druk op dek nop een lekker kopje koffie!

Hoge kasten

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024 16

Qua keuken kastjes zijn ook bepaalde trends waarneembaar. Zo is het een keuken trend om voor hoge kasten te kiezen. Deze kasten kunnen dusdanig hoog zijn dat ze volledig tot aan het plafond reiken.

Met deze hoge kasten creëer je gewoonweg heel veel opbergruimte. Je gaat ook nog eens op een slimme manier om met de ruimte in je keuken. Tevens is het zo dat hoge kasten een prachtige uitstraling creëren.

Het advies is om niet alleen maar hoge kasten in je keuken te plaatsen. Daar kan de keuken mogelijk net iets té groot door worden. Je doet er daarom verstandig aan om de hoge kasten te combineren, bijvoorbeeld meteen keuken trolley of een keuken plank.

Natuurelementen in de keuken

Tijd voor een update: de grootste keukentrends voor 2024 17

Ongeacht voor welke keukenstijl je gaat, is het tegenwoordig een trend om voor natuurelementen te gaan. Zo worden veel zwarte keukens momenteel van veel houten elementen voorzien.

Een andere optie die je hebt, zijn dus de aardse kleuren. Ook kun je prima het nodige groen in je keuken verwerken. De natuurelementen in de keuken zijn in ieder geval één van de meest opvallende keuken trends van 2024.

Keuken ontwerpen: let op de keuken trends 2024

Naar welke keuken trends 2024 gaat jouw voorkeur uit? Als je een nieuwe keuken gaat ontwerpen, is het zeker aan te raden om met deze keuken trends rekening te houden. Het is immers niet voor niets dat juist dít de keuken trends van 2024 zijn.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.