bier carnaval
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit bedrag betaal je voor een biertje tijdens carnaval

Carnaval is in volle gang. Tijdens ‘het feest van de zotten’ vloeit het bier rijkelijk terwijl mensen dansen en zingen in de meest gekke outfits. Het is op dit moment feest onder de rivieren, maar om ladderzat te worden heb je ook een feestelijke portemonnee nodig, want de prijsverhogingen hakken er goed in, ook tijdens carnaval. We zochten uit wat een biertje kost tijdens carnaval.

Carnaval vieren is duurder geworden

Zoals we allemaal hebben gemerkt zijn de producten in de supermarkten duurder geworden. Ook de grondstoffen voor producten zijn een stuk prijziger geworden. Een van de oorzaken is de oorlog in Oekraïne. In een jaar tijd zijn de prijzen gemiddeld met 14 procent gestegen sinds een jaar geleden, en dat voelen we allemaal in onze portemonnee. Gelukkig stijgt het minimumloon gestaag mee, maar dan nog is boodschappen doen voor veel mensen afzien.

Ook de grondstoffen voor bier zijn sterk gestegen, en daardoor zijn horecaondernemers meer geld kwijt aan de inkoop van het gouden goedje, en dat moeten ze helaas doorberekenen aan de klant. “We kunnen helaas niet anders, het is voor het eerst dat we zo’n bizarre koersstijging zien. We moeten deze kosten helaas doorberekenen aan de consument” aldus Peter van Belle, een horecaondernemer uit Breda.

Bekijk ook:
Dit is de reden waarom kipnuggets bij McDonalds 4 verschillende vormen hebben

Zoveel kost een biertje tijdens carnaval

Bierproducent Heineken heeft haar prijzen in het afgelopen jaar al met 2,3 en 5,8 procent verhoogd, en daar komt nu ruim 10 procent bij. Het is niet alleen het brouwen van het bier dat duurder is geworden, ook het verpakken, vervoeren, en het stroom dat ervoor zorgt dat het produceren van bier op de kosten wordt gejaagd. Het is uiteindelijk de horecaondernemer die bepaalt hoe hoog de kosten aan de consument worden doorberekend.

Vorig jaar kostte met carnaval een biertje nog 3 euro. Dat is nu 3,30 geworden. De horeca ondernemers maken zich echter niet druk, want de opkomst is niet minder. De carnavalsvierder betaalt gemiddeld 20 euro extra tijdens carnaval, en dat hebben ze ervoor over, want na een lange periode waarbij we lang binnen hebben moeten zitten, willen de feestvierders best wat extra geld neertellen voor een gezellig carnaval, en daar hoort een biertje (of tien) uiteraard bij.

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.