Hoe vind je online de beste wijn? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Hoe vind je online de beste wijn?

Het is nooit gemakkelijk om de juiste wijn te vinden. Zeker niet als je iets nieuws zoekt of specifieke wensen hebt. Maar het is al helemaal geen kinderspel als het ook niet mogelijk is om de wijn eerst te proberen. Dan wordt het wel héél lastig om de juiste keuze te maken. Toch biedt online wijn bestellen ook voordelen. Hoe fijn is het om nooit meer de deur uit te hoeven voor het kopen van wijn? Als je nooit meer met zware flessen hoeft te sjouwen? Maar dan is het wel prettig om te weten dat je de juiste keuze maakt. Maar hoe pak je dit precies aan? Hoe vind je online de beste wijn? Met behulp van de volgende tips wordt dit een stuk gemakkelijker. 

Let op het alcoholpercentage 

Ben je op zoek naar een wijn met een volle, krachtige smaak? Let dan direct op het alcoholpercentage. Dit percentage vertelt je veel over hoe smaakvol de wijn is. Hoe hoger het percentage, hoe intenser de smaak zal zijn. Zo beschikken zoete dessertwijnen bijvoorbeeld over een lager alcoholpercentage, terwijl een volle rode wijn juist een hoger percentage bevat. 

Bekijk ook:
Goedkoper boodschappen doen: deze 5 sites helpen besparen

Lees de beschrijving 

Webshops doen er alles aan om een zo duidelijk mogelijke beschrijving te geven. Zo zie je exact wat je van de wijn kunt verwachten. Zo wordt er geschreven over het smaakprofiel, worden de ingrediënten benoemd en is er ook aandacht voor de herkomst van de wijn. Zo kan je redelijk goed inschatten hoe de wijn zal smaken. 

Wees je er bovendien van bewust dat achter deze webshops ook absolute wijnkenners aanwezig zijn. Kom je er dus echt niet uit of heb je specifieke wensen? Schroom je dan niet om contact op te nemen met het team. In de meeste gevallen kunnen ze jou uitstekend helpen met advies op maat. Zo weet je zeker dat je de juiste wijn kiest. 

Vaker proberen 

Deze tip is in elk geval geen straf. Een van de manieren om eenvoudiger goede wijnen te vinden, is door simpelweg meer uit te proberen. Als je altijd enkel dezelfde wijn drinkt, vergroot je je kennis natuurlijk niet. Hoe meer je drinkt en hoe meer je probeert, hoe beter je wordt in het inschatten van het juiste smaakprofiel. Het is dus echt een kwestie van proberen en vaker wijn drinken. 

Bekijk ook:
5 innovatieve keukenhulpmiddelen voor de thuischef

Je zou in het begin ook de hulp van je nabije omgeving kunnen inschakelen. Er zijn vast genoeg andere wijnliefhebbers binnen je eigen netwerk. Wellicht hebben zij enkele tips of weten ze bepaalde wijnsoorten die je echt eens moet proberen. Zo leer je langzaam meer smaken kennen. 

Let ook op de producent 

Het is niet voor niets dat veel wijnkenners ook letten op de producent. Zeker wanneer deze expliciet op de wijn wordt vermeld. Dat wil meestal zeggen dat deze producent voor een bepaalde kwaliteit of stijl staat. 

964

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.