in ,

Dit is wat lachen met jouw lichaam doet

Lach maar raak!

Je hebt vast wel eens gemerkt dat jij jouw buikspieren aanspant wanneer je in een lachbui bent. Wist jij dat lachen nog voor véél meer goed is dan dat? Als jij vaak te zien bent met een lach op je gezicht, dan ben jij jouw lichaam goed aan het verzorgen. Heb je bijvoorbeeld wel eens gehoord van het stofje ‘endorfines‘? Lees hier wat dit gelukshormoon jou voor goeds brengt dankzij het lachen! 

Het gelukshormoon

Lachen maakt je een gelukkiger mens. Niet alleen omdat je op dat moment natuurlijk vrolijk bent, en dat de oorzaak van het lachen is, maar ook omdat je lichaam endorfines aanmaakt. Endorfines wordt ook wel ‘het gelukshormoon’ genoemd. Dit hormoon kan zorgen voor een blij, rustig, en soms zelfs euforisch gevoel. En wellicht verbaast het je, maar je lichaam kan geen onderscheid maken tussen een echte lach, en een nep lach. Dit betekent dus dat als jij je niet zo gelukkig voelt, je jouw eigen emotie deels kunt sturen door die mondhoeken omhoog te trekken!

Bekijk ook:
Koningsdag, hoe is het ontstaan en is het een officiële vrije dag?

Minder kans op hart- en vaatziekten

Als je aan het lachen bent, reageert je lichaam daar op door het hart sneller te laten kloppen. Ook verwijden je bloedvaten, waardoor je bloed beter circuleert. Doordat de bloedsomloop wordt verhoogd en er een grote zuurstofvoorziening ter beschikking is, kan lachen de kans op hart- en vaatziekten minder klein maken. Meer lachen dus!

Lachen stimuleert je immuunsysteem

Als er veel stresshormonen door je lichaam razen, wordt je immuunsysteem onderdrukt en ben je makkelijker vatbaar voor ziektes en infecties. Daarom zegt men vaak dat lachen het beste medicijn is! Uit onderzoek blijkt ook dat mensen die veel lachen, een beter immuunsysteem hebben dan mensen die weinig lachen. Dit komt omdat er bij het lachen extra witte bloedcellen worden aangemaakt. En witte bloedcellen, ruimen virussen op. Dit zorgt er op zijn tijd weer voor dat je minder kans loopt op infecties!

Lachen is de beste pijnstiller

Lach jij vaak? Dan is de kans ook groot dat jij een hogere pijngrens hebt. De al eerder besproken endorfines zorgen er ook voor dat je meer pijn aan kunt, omdat ze simpelweg nog even blijven hangen in jouw systeem. Het maakt de pijn draaglijker, omdat je er even niet aan denkt. Er is op dat moment meer plaats voor de gelukshormonen, en minder voor het nare gevoel. Zet eens een hilarische serie of film op als jij last hebt van iets, en je zult merken dat dit enigszins zal helpen.

Bekijk ook:
Hoe gelovig is Nederland?

Minder stress

Lachen vermindert stress. Dit komt omdat stress ervoor zorgt dat onze bloedvaten dichter worden. Door de lachspieren te gebruiken, neemt het stresshormoon ‘chorisol’ af, waardoor de bloedvaten weer breder kunnen worden. Zelfs de kans op een hartaanval kan hierdoor kleiner worden, omdat dit effect ook op de kransslagader werkt. De kalmerende en pijnstillende stofjes die worden aangemaakt door het lachen zorgen voor een ontspannen houding en een opgewekt gevoel!

Lachen maakt je knapper

Je traint ook nog eens de spieren in je gezicht door te lachen. Dit geeft je hoofd een mooie vorm. Maar daarnaast, straal je automatisch meer zelfvertrouwen uit als je lacht. Dit maakt je al aantrekkelijk voor velen, en het laat zien dat je benaderbaar en toegankelijk bent. Deze uitstraling heeft als gevolg dat mensen sneller op je afstappen, en dat je gemakkelijker verbinding krijgt met de mensen om je heen!

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/post.php on line 1023

Warning: Attempt to read property "ID" on int in /home/trending/domains/trending.nl/public_html/wp-content/themes/bimber/includes/plugins/media-ace.php on line 128

10 bizarre dingen gevonden in het ijs

Top 10 meest ongezonde snacks

De top 10 meest ongezonde snacks