De nieuwste trends op bbq-gebied 13
Saved Read later
Deel dit bericht

De nieuwste trends op bbq-gebied

Het is eindelijk zo ver: de koudste periode van het jaar hebben we achter de rug en de lente is aangebroken! Het is weer tijd voor de periode van zon en warmte. En niets straalt meer zon en warmte uit dan het bbq’en op een mooie zomeravond. Tijd om de bbq uit de schuur te halen, dus, en om je vrienden op te trommelen voor een avondje bbq-en. Dit zijn de nieuwste bbq-trends, die je gezien moet hebben voor je je bbq gaat organiseren!

De gezonde bbq

Gezond en bewust eten is iets wat al een aantal jaren steeds meer stijgt op het prioriteitenlijstje van veel mensen. De trend van gezond en bewust eten is er één die nu ook doorsijpelt naar de bbq-wereld. Niet vlees of vis, maar groenten spelen nu de hoofdrol.

De nieuwste trends op bbq-gebied 16

Verse ingrediënten

Je denkt bij het horen van ‘verse ingrediënten’ misschien gelijk aan verse groenten. Groenten horen inderdaad vers te zijn, maar de nadruk wordt ook steeds meer gelegd op vers en natuurlijk vlees. Voorgemarineerde items laten we nu eerder links liggen. Het draait nu vooral om kwaliteitsvlees met een verse, eigengemaakte marinade. Het kwaliteitsvlees wordt bereid op basis van het ‘slow-cooking’ principe. Je neemt de tijd voor het vlees. En dat betekent alleen maar meer lol: je kunt ’s middags al beginnen met bbq’en!

Vernieuwende recepten en ingrediënten

Welbekende bbq-gerechten zijn zalm, speklapjes en shaslick. De bbq-wereld is toe aan variatie: vernieuwende recepten en ingrediënten. Vergeten groentes doen hun intrede op de bbq. Pastinaak, venkel of bieten kunnen prima bereid worden op een bbq. Daarnaast is ook het bereiden van je eigen sausjes en marinades erg in trek. Dit is niet alleen gezonder, maar vaak ook veel lekkerder. Probeer eens je eigen knoflook- of cocktailsaus te maken. Ook qua marinades kun je alle kanten op. Op het internet kun je enorm veel recepten vinden om bijvoorbeeld je eigen honingmarinade, pikante saus, zoete marinade of mediterraanse marinade te maken. Let’s get creative!

De nieuwste trends op bbq-gebied 17

No beef burgers

Vegetarisch eten heeft de laatste jaren een enorme opmars gemaakt. Ook in de bbq-wereld blijft deze trend niet langer uit. Een no beef burger is, zoals de naam al verraad, een burger zonder vlees. Bij veel van deze burgers proef je niet meer dat het gemaakt is van vleesvervangers. Een aanrader dus, om een keer uit te proberen. Daarnaast kun je experimenten met verschillende soorten burgers en verschillende merken. Zo kun je kijken welke jou het lekkerste smaakt!

De kamado bbq

Misschien zegt de naam ‘kamado bbq’ je niets, maar het bbq ei vast wel! Deze leuke bbq’s hebben de vorm van een ei en zijn sinds een aantal jaar de droom van iedere bbq-liefhebber. Ze zien er leuk uit én ze zijn multifunctioneel. Een kamado bbq kan hitte erg goed reguleren en het ook vasthouden. Daarnaast kun je vrijwel alle bbq-technieken toepassen met een kamado bbq: je kunt het eten roken, slow-cooken, braden, grillen, stomen en bakken. Meer opties zijn er niet! Als je interesse hebt in zo’n kamado bbq, vind je hier de beste kamado bbq aanbiedingen.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.