8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 14
Saved Read later
Deel dit bericht

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes

Welke Zuid-Afrikaanse wijn moet je als wijnliefhebber echt eens proberen? In dit artikel raden we 8 wijntjes aan die uit Zuid-Afrika afkomstig zijn!

Bij wijn is Frankrijk waarschijnlijk het eerste land waar je aan denkt. Dat is niet zo gek, want Frankrijk is de grootste wijnexporteur van de wereld. Lekkere wijn kan echter uit allerlei landen komen, en een van die landen is Zuid-Afrika. Misschien komt het als een verrassing, maar Zuid-Afrika staat zelfs in de top 10 van wijnproducenten. Grote kans dat je dus wel eens een Zuid-Afrikaanse wijn in de supermarkt of bij de slijterij bent tegengekomen.

In Zuid-Afrika wordt veel diverse en lekkere wijn gemaakt. Welke Zuid-Afrikaanse wijn moet je echt eens geprobeerd hebben? Voor de nieuwsgierigen onder ons hebben we acht aanraders:

1. Haute Cabriere – Pinot Noir

Franschhoek, Zuid-Afrika – 2016

De Pinoit Noir uit Zuid-Afrika is een echte aanrader. De druif van deze wijn wordt wereldwijd hoog gewaardeerd, maar is wel veeleisend. In de Zuid-Afrikaanse Haute Cabriere grond komt de druif echter helemaal tot zijn recht, en dat levert een heerlijke wijn op. De wijn is rood en licht, met een bijzondere geur en heerlijke smaak.

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 15

2. Haute Cabriere – Chardonnay & Pinot Noir

Franschhoek, Zuid-Afrika – 2019

Een andere aanrader is de witte wijn uit Zuid-Afrika, bestaande uit een lekkere combinatie van Chardonnay met Pinoit Noir. Deze wijn gaat goed samen met vis, kip en gerechten uit de Mediterrane keuken.

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 16

3. Braai Pinotage

Zuid-Afrika – 2018

Ben je op zoek naar de perfecte wijn voor bij een barbecue. Dan is de Braai Pinotage de ideale keuze voor jou! Bij deze wijn smaakt al het vlees extra lekker. Fun fact: de naam Braai komt in Nederland misschien niet heel bekend voor, maar in Zuid-Afrika noemen ze een barbecue “braai”. Dat verklaart de naam!

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 17

4. La Motte Hanneli R – Shiraz Grenache Mourvedre

Franschhoek, Zuid-Afrika – 2009

Ben je op zoek naar een karakterwijn bestaande uit een bijzondere – maar lekkere – combinatie van ingrediënten en een minerale afdronk, dan is dit de wijn voor jou. Deze wijn bestaat onder meer uit rozenblaadjes, braambessen, kaneel en zwarte peper. Klinkt lekker toch!

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 18

5. La Motte – Chardonnay

Franschhoek, Zuid-Afrika – 2018

Voor Chardonnay-liefhebbers kunnen we deze La Motte wijn aanraden. Het is een complexe, maar frisse wijn. Deze Chardonnay bevat onder meer tropisch fruit, citrussmaken en cashewnoten.

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 19

6. La Motte – Sauvignon Blanc

Franschhoek, Zuid-Afrika – 2019

Voor de Sauvignon Blanc liefhebbers raden we ook een La Motte wijn aan. Deze frisse en zoete wijn bestaat onder meer uit groene appel, meloen en limoen, en heeft tevens een laag suikergehalte. Klinkt goed!

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 20

7. Miles Mossop Wines – The Introduction Red, Merlot,

Stellenbosch, Zuid-Afrika

The Introduction Red is rode wijn van de bekende wijnproducent Miles Mossop, die zijn wijnen maakt in de gerenommeerde wijngaarden van Stellenbosch in Zuid-Afrika. Deze wijn gaat goed bij een stuk vlees, en is dus perfect om te drinken tijdens een zomerse avond met een barbecue op de planning.

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 21

8. Inverroche – Gin Amber

Zuid-Afrika

De laatste aanrader is de Inverroche Gin Amber. Dit is natuurlijk geen wijn, maar dit product uit Zuid-Afrika willen we toch even aanbevelen. De beste Gins uit Zuid-Afrika worden gemaakt van de lokale ‘fyn bossie' en de Inverroche Gin Amber is daar geen uitzondering van. Samen met traditionele kruiden uit het oosten en klassieke Europese jenever bessen wordt deze gin gemaakt. Deze combinatie levert een unieke gin op, die zeker het proberen waard is! Gin liefhebbers waar wachten jullie op?

8 Heerlijke Zuid-Afrikaanse wijntjes 22

Heb jij zin gekregen in een wijntje? Laat weten in de comments welk van deze wijnen jij zou kiezen!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.