3x redenen waarom chocolade tóch niet zo ongezond is 12
Saved Read later
Deel dit bericht

3x redenen waarom chocolade tóch niet zo ongezond is

Er zijn maar een aantal dingen op de wereld waar bijna iedereen hetzelfde over denkt: de liefde voor chocolade is één van die dingen. Hoewel niet iedereen het lust, zijn er maar weinig mensen die een goed blokje chocolade niet kunnen waarderen. Toch hoeft het helemaal niet zo erg te zijn om jezelf eens te trakteren op deze lekkernij, want het heeft ook zeker zijn gezondheidsvoordelen. Ben je benieuwd wat die voordelen zijn en wil je meer te weten komen over chocolade? Lees dan vooral verder!

Chocolade tegen rimpels?

Dit eerste feitje klinkt misschien té goed om waar te zijn… Je brengt je lichaam in een verjongingsproces door het eten van chocola (en het drinken van rode wijn!). Dit heeft alles te maken met het stofje resveratrol. Er is uit onderzoek gebleken dat een chemische substantie, die vergelijkbaar is aan resveratrol, ervoor kan zorgen dat jouw cellen vernieuwen. Als je rode wijn in combinatie met zeer pure chocolade eet, komt dat stofje vrij. Zo kun je van wijn en chocolade genieten zonder dat je je schuldig hoeft te voelen. Met de feestdagen in het vizier is dit ook een leuk cadeau. Geef bijvoorbeeld een pure Côte d'Or chocolade reep in combinatie met een heerlijke rode wijn.

Bekijk ook:
De week zonder vlees: Ga jij de uitdaging aan?

Chocolade maakt een gelukshormoon aan

We hadden net al even genoemd dat veel mensen wel van chocolade houden. Dit is ook niet zo gek, want je wordt er letterlijk gelukkiger van. Deze lekkernij zorgt er namelijk voor dat je lichaam endorfine aanmaakt. Dit stofje zorgt ervoor dat je een blij gevoel krijgt. Naast dat er endorfine vrijkomt door de chocolade zelf, komt er nog eens een extra lading bovenop, omdat mensen het heel fijn vinden dat chocola in de mond smelt. Bovenop dit alles hebben veel mensen positieve associaties met chocolade. Door die fijne herinneringen kan chocolade perfect als comfort food functioneren.

Antioxidanten in chocolade

Een blokje pure chocola aan je dieet toevoegen kan best prima zijn voor de gezondheid. Naast de hiervoor benoemde voordelen kan het zelfs resulteren in elastischere bloedvaten. Daarnaast bevatten bepaalde soorten pure chocolade erg veel antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die jouw lichaam helpen om ernstige ziektes te voorkomen. Als jij je de volgende keer schuldig voelt, omdat je jouw favoriete Côte d'Or chocolade hebt gegeten, moet je proberen om dat gevoel los te laten. Chocolade heeft namelijk best wel voordelen. Daarnaast mag je ook genieten van eten, zolang je het maar gecontroleerd doet.

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.