Welke muziek draai je op een bruiloft? 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke muziek draai je op een bruiloft?

Gefeliciteerd, je gaat trouwen! Je moet ontzettend veel dingen regelen voor een bruiloft. De uitnodigingen, decoratie en hapjes en drankjes, maar vergeet ook zeker de muziek niet. Zonder muziek is het namelijk geen echt feest. Er zijn verschillende soorten muziek die je op de bruiloft kunt draaien. Tijdens de ceremonie, op de receptie en bij het feest kun je kiezen voor andere soorten muziek. Wij helpen je een eindje op weg met een aantal tips. 

Muziek tijdens de ceremonie

Muziek kan tijdens verschillende mensen op de bruiloft een toegevoegde waarde zijn. De grote dag begint bij de ceremonie. Je kunt ervoor kiezen om muziek af te spelen als de gasten de trouwzaal binnenkomen. Muziek kan namelijk zorgen voor een bepaalde stemming. Natuurlijk praten de gasten op dit moment met elkaar, daarom is het belangrijk om de muziek op de achtergrond te houden. 

Als het grote moment daar is en de bruid de zaal in komt lopen, kunnen jullie ervoor kiezen om over te schakelen naar een bepaald nummer of genre. Zo weet iedereen dat het nu echt gaat gebeuren. Tijdens de ceremonie kun je ervoor kiezen om geen muziek te draaien, maar zachte achtergrondmuziek is ook een goede keuze.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Welke muziek draai je op een bruiloft? 16

Een sfeervolle receptie

Nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is het tijd voor de receptie. In veel gevallen wordt dit gecombineerd met een buffet of diner. Om de sfeer te bepalen, is het leuk om tijdens de receptie muziek te draaien. Het maakt eigenlijk niet uit wat voor muziek er wordt afgespeeld. Dit kan variëren van een rustige playlist tot een live-band. Het is belangrijk dat je liedjes kiest die echt bij jullie passen. Het is namelijk jullie grote dag. Natuurlijk moet je ook een beetje rekening houden met de gasten, maar kies vooral muziek die jullie leuk vinden. 

Welke muziek draai je op een bruiloft? 17

De eerste dans

En dan is het tijd voor de eerste dans als getrouwd stel. Dit is natuurlijk wel even een dingetje en er moet goed worden nagedacht over het nummer waarop jullie gaan dansen. Kies bijvoorbeeld voor het lied dat opstond toen jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Of is er een nummer dat jullie als stel typeert? Het lied van de eerste dans kan via Spotify gedraaid worden, maar misschien vinden jullie het juist leuk als iemand het zingt. Zo kun je bijvoorbeeld artiesten boeken die de muziek tijdens de receptie en het feest verzorgen.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

En dan kan het feest beginnen!

De eerste dans is gedaan en dan kan het feest echt beginnen. Tijdens het trouwfeest mag alle muziek gedraaid worden. Er wordt dan ook vaak gekozen voor een all-round band, maar een dj huren kan natuurlijk ook. Waar jullie voor kiezen hangt erg af van jullie eigen smaak. Draai bijvoorbeeld een aantal foute hits om mensen aan het dansen te krijgen als je dit leuk vindt. Wissel dit vervolgens af met liedjes van nu, zodat er voor iedereen verschillende muziek wordt gedraaid. We willen natuurlijk dat iedereen de dansvloer betreedt.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.