Wil je je kerstkilo's gedag zeggen? Bekijk deze tips eens
Saved Read later
Deel dit bericht

Wil je je kerstkilo’s gedag zeggen? Bekijk deze tips dan eens

Zit je favoriete spijkerbroek niet lekker of voel je je opgeblazen? Je bent niet de enige die hier last van heeft. Misschien heb je tijdens de kerstbrunch of het diner meer gegeten dan dat je normaal gesproken doet. Hoewel het voelt alsof je kilo’s bent aangekomen, is de praktijk anders. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat het geen schrikbarende kerstkilo’s zijn, maar vooral overtollig vocht.

Wil je toch wat kilo’s kwijtraken na de feestdagen? In dit artikel geven we je verschillende tips waardoor je je kerstkilo’s kunt kwijtraken. Zie het maar als een goede start van je goede voornemens.

Tip 1: Sportieve maaltijd

De reden waarom je vocht vasthoudt tijdens of na de feestdagen ligt niet alleen aan het voedsel dat je tot je neemt. De meeste mensen brengen deze dagen binnenshuis door en vergeten te bewegen. Behalve dat je spieren stroef en stijf aan gaan voelen, heeft je lichaam er veel meer moeite mee om overtollig vocht van de afgelopen dagen effectief kwijt te raken. Met slechts een simpele verandering kun je het tij al keren.

Bekijk ook:
Schermtijd verminderen? Dit doe je met deze drie praktische tips!

Probeer tijdens of tussen de maaltijden door te bewegen. Maak bijvoorbeeld een gezellige gezinswandeling of pak de fiets naar de supermarkt, voor de laatste boodschappen.

Tip 2: Regelmatige tussendoortjes

De dagen tussen de feestdagen zorgen voor veel verwarring. Meestal weten we niet welke dag het is. Ook voelt het als een lang weekend. Je dagelijkse ritme is volledig overhoop en dit zorgt eveneens voor een onregelmatig eetpatroon. De kans dat je gaat snaaien is groot en hierdoor blijven de kerstkilo’s hardnekkig.

Probeer daarom regelmatig iets te eten tussendoor. Hierdoor blijf je een vol gevoel houden en is de kans kleiner dat je gaat ‘zoeken’. Door vezels en eiwitten voel je je gedurende de dag langer verzadigd. Ook kun je groenten en fruit gerust pakken. Hier zitten weinig calorieën in. Bovendien bevatten deze producten veel vitamines voor een sterke weerstand.

Tip 3: Zeg kerstkilo’s vaarwel zonder alcohol

Voor veel mensen mag een wijntje of een glas champagne niet ontbreken tijdens de feestdagen. Het is natuurlijk erg feestelijk, maar voor overtollige kerstkilo's niet ideaal. In alcohol zit namelijk veel suiker verwerkt. Ook het caloriegehalte is hoog. Bovendien kan alcohol een hongergevoel stimuleren.

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Wil je je kerstkilo’s écht kwijtraken? Neem de drastische stap door je alcoholgebruik te verminderen. Dit is de ideale aftrap voor Dry January.

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.