Top 10 populairste Netflix series 12

Top 10 populairste Netflix series

De nieuwe serie Bridgerton is sinds kort de populairste serie op Netflix. Ruim 82 miljoen huishoudens keken deze maand naar het moderne kostuumdrama. En daarmee is Bridgerton de best bekeken serie op Netflix. Ben je benieuwd welke andere Netflix series veel bekeken zijn? Lees dan deze top 10 populairste Netflix series!

Netflix deelt af en toe wat kijkcijfers, maar daar houden ze wel een interessante methode op na. De streamingsservice telt iemand namelijk al als kijker als diegene 2 minuten onafgebroken naar de serie heeft gekeken. De lat ligt dus niet bepaald hoog, maar volgens die methode zouden dit de meest bekeken Netflix original series zijn:

10. The Umbrella Academy

Het tweede seizoen van The Umbrella Academy staat op de tiende plek in deze top 10. De stripverfilming werd door maar liefst 43 miljoen huishoudens bekeken. In de serie worden zeven kinderen met superkrachten geadopteerd door een excentrieke miljardair die hun opvoed tot een superteam. Hun nieuwe vader is echter geen held in het vaderschap, en dat is te merken aan de kinderen wanneer ze volwassen zijn.

Bekijk hieronder de trailer van The Umbrella Academy:

9. Ratched

Op de negende plek in de top 10 populairste Netflix series staat Ratched. De serie, waarin Sarah Paulson de hoofdrol speelt, wist maar liefst 48 miljoen huishoudens te boeien. Ratched is een miniserie die gebaseerd is op een personage uit he boek One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Bekijk hieronder de trailer van Ratched:

8. Too Hot to Handle

Niet alleen series doen het goed op Netflix, ook realityshows zijn populair op de streamingsservice. In Too Hot to Handle worden knappe vrijgezellen bij elkaar gezet in een romantische setting. Maar, willen ze de hoofdrpijs van 100.000 dollar winnen, dan mogen ze geen seks hebben. Ai. Een leuk concept, en daar wist Too Hot to Handle maar liefst 51 miljoen huishoudens mee te verleiden. Genoeg voor een achtste plek in deze top 10.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

Bekijk hieronder de trailer van Too Hot to Handle:

7. You

Stalking wordt in het echte leven niet op prijs gesteld, maar stalker Joe – gespeeld door Gossip Girl acteur Penn Badgley, wist op Netflix veel fans te verzamelen. Het tweede seizoen van You werd door maar liefst 54 miljoen huishoudens bekeken, en daarmee pakt de serie de zevende plek in deze top 10.

Bekijk hieronder de trailer van You:

5. The Queen's Gambit

De laatste tijd is schaken opeens een stuk populairder geworden en dat is vooral te danken aan de serie The Queen's Gambit. De serie maakt schaken weer sexy, en opeens wil iedereen het spel spelen. De populariteit is ook terug te zien in de kijkcijfers: The Queen's Gambit werd namelijk door ruim 62 miljoen huishoudens gezien. En daarmee pakt de serie de zesde plek in deze top 10 populairste Netflix series.

Bekijk hieronder de trailer van The Queen's Gambit:

https://youtu.be/CDrieqwSdgI

5. Tiger King

De documentaire over dierentuineigenaar Joe Exotic hield begin dit jaar de gemoederen wereldwijd bezig. Net na de release leek iedereen het over de docu te hebben en dat zie je ook aan het aantal kijkers. Ongeveer 64 miljoen huishoudens hebben de documentaire gezien, en daardoor staat Tiger King op de vijfde plek in deze top 10.

Bekijk hieronder de trailer van Tiger King:

4. La Casa de Papel

Een serie die ons al jaren bezighoudt op Netflix is La Casa de Papel. In de Spaanse serie zien we hoe el Professor samen met zijn team rijk wil worden door een overval/gijzeling op de Spaanse gelddrukpers. Dat concept sloeg duidelijk aan bij de massa, want het vierde seizoen werd door ruim 65 miljoen huishoudens gevolgd. La Casa de Papel staat daarmee op de vierde plek in de top 10 populairste series.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Bekijk hieronder de trailer van La Casa de Papel:

3. Lupin

Series over dieven zijn duidelijk in trek op Netflix, want Lupin staat, na La Case de Papel, op de derde plek in deze top 10. Lupin mag dan nog maar net op Netflix staan, de Franse serie heeft nu al meer dan 70 miljoen huishoudens gecharmeerd. Dat mag oprecht een indrukwekkende prestatie worden genoemd.

Bekijk hieronder de trailer van Lupin:

2. The Witcher

De fantasyserie The Witcher was tot voor kort de best bekeken Netflix original, maar moet het sinds kort doen met de tweede plek in deze top 10. The Witcher, met Henry Cavill in de hoofdrol, heeft tot op het heden ruim 76 miljoen huishoudens geboeid. Heel wat, maar niet genoeg dus voor de eerste plek. Een tweede seizoen over de gemuteerde monsterjager van Rivia wordt wel verwacht. Dus misschien dat Geralt dan weer de nummer 1 van de troon kan stoten.

Bekijk hieronder de trailer van The Witcher:

1. Bridgerton

Bridgerton is dus momenteel de best bekeken serie op Netflix en kan daarmee de populairste serie van de streamingsservice worden genoemd. De serie pakte de eerste plek in de top 10 met maar liefst 82 miljoen huishoudens die ernaar keken. Bridgerton is dus een enorm succes, en daardoor mogen fans uitkijken naar nog veel meer afleveringen. Volgens geruchten staan er namelijk nog veel meer seizoenen op de planning. Dat belooft nog wat.

Bekijk hieronder de trailer van Bridgerton:

Staat jouw favoriete serie in de top 10 populairste Netflix series? Of ben je fan van een serie die door minder mensen is bekeken? Laat een reactie achter in de comments en deel je mening!

Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.