Stopt Wietze de Jager gedeeltelijk met ochtendshow?
Saved Read later
Deel dit bericht

Stopt Radio 538-dj Wietze de Jager gedeeltelijk met ochtendshow?

De luisteraars van 538 werden begin 2022 opgeschrikt door opvallend nieuws – De Ochtendshow van Frank Dane moest onverwachts plaats maken voor collega-radiomakers Wietze de Jager en Klaas van der Eerden. Zij namen per direct het stokje over.

Nu Wietze en Klaas aan het roer staan, werd De Ochtendshow in een geheel nieuw jasje gestoken. Nu – na 9 maanden vroeg opstaan – leek radio-dj Wietze de balans op te maken, en sprak hij in alle eerlijkheid uit dat het hem meer energie kost dan hij in eerste instantie dacht.

Grote droom van de Jager

De start van De Ochtendshow was voor Wietze “een droom die uitkwam”. Tot 2017 was de Jager werkzaam bij radiostation QMusic, waar hij vanaf 2012 met collega en goede vriend Mattie Valk eveneens een ochtendshow presenteerde.

Hier kwam in 2017 een drastisch einde aan nadat het duo ruzie kreeg over een overstap. De twee besloten ieder hun eigen weg te gaan – zodoende kwam Wietze uit bij 538.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Meer energie dan gedacht

Op maandagochtend 26 september klapte Wietze voor het eerst uit de school over de afgelopen maanden radio maken. De dj legt in alle eerlijkheid uit, dat hij een ochtendshow draaien “flink onderschat heeft”. Het kost hem meer energie dan hij van tevoren dacht. Ook vindt hij dat zijn gezinsleven erdoor wordt beïnvloed.

De Jager is inmiddels vader van 3 prachtige kinderen en vindt het fantastisch om deze vaderrol op zich te nemen. Hij voegt eraan toe dat hij “meer zou willen geven en hevig zoekt naar de juiste balans tussen werk en gezin.” Deze lijkt op dit moment zoek te zijn, volgens Wietze.

Gedeeltelijk stoppen

Gezien Wietze natuurlijk ruime ervaring heeft met het maken van een ochtendshow, leek zijn bekentenis rauw op het dak te vallen van collega’s én luisteraars. Wietze legt uit dat hij in de tijd van QMusic nog geen vader was en dit niet vergelijkbaar is met de situatie van nu.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Voor nu lijkt het erop dat de 538-dj op de maandagen stopt met radio maken –dit is echter nog niet bevestigd door Talpa.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.