Road to hell:wegen voor waaghalzen 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Road to hell:wegen voor waaghalzen

Er wordt wel eens gezegd dat alle wegen naar Rome leiden. Maar sommige wegen zijn zo gevaarlijk, dat je eerder zou denken dat ze naar een veel onaangenamere plek zouden leiden.

Wegen die ons simpelweg door er alleen maar naar te kijken, de stuipen op het lijf jagen. Toch zijn er sommige daredevils die niets liever doen dan het gevaar tegemoet gaan. Voor deze waaghalzen heb ik alvast een lijst van de meest gevaarlijke wegen ter wereld opgesteld.

De oversteek van Gois, Frankrijk

De oversteek van Gois is gelegen aan de kust van Frankrijk. Het ligt slechts op een uurtje rijden van de grote stad Nantes. De oversteek van Gois is één van de gevaarlijkste wegen van de wereld, ook al ziet de weg er op het eerste gezicht gewoon uit. Deze oversteek is namelijk aan beiden kanten gelegen tussen de zee. Wanneer het hoogtij is ligt deze weg maar liefst 4 meter onder water. Op dat moment wil je liever niet vastzitten op deze oversteek! De oversteek is dus maar twee keer per dag veilig, voor anderhalf uur per keer.  Er staan ook paaltjes bij de weg die aangeven wanneer het veilig is om de weg te berijden. Hoewel deze weg één van de gevaarlijkste is van de wereld, wordt hij toch jaarlijks door veel bezoekers gebruikt. Toegegeven: het is wel iets speciaals, zo rijden in het midden van de zee. Maar deze weg is zeker niet weggelegd voor iedereen!

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

Road of death, Bolivia

Deze Boliviaanse weg kreeg de naam “Road of death” natuurlijk niet zomaar. De Noordelijke Yungasweg in Bolivia heeft het grootste dodental per jaar (ongeveer zo'n 300 per jaar). Als je ziet hoe de weg gebouwd is, dan zal dat je niet verbazen. De Noordelijke Yungasweg mag dan wel omgeven zijn in prachtige natuur, veel tijd om die te bewonderen heb je niet. Om de zoveel meter wordt je verrast door een nieuwe uitdaging. Van modder, tot nauwe bochten. Ondanks dat deze weg de gevaarlijkste ter wereld is, wordt ze nog vaak bezocht door sensatiezoekers.

Eshima Ohashi brug, Japan

Hoewel het hier niet over een gevaarlijke weg gaat, maar eerder over een gevaarlijke brug, mag deze niet ontbreken. De Eshima Ohashi brug in Japan is gewoon ongeloofwaardig eng. Deze brug is zo steil, dat je je ogen niet zult geloven. Een ritje op deze brug geeft je het gevoel dat je op een kermisattractie terecht bent gekomen, maar dan niet zonder risico's. Hoewel deze brug buitengewoon spectaculair en origineel is, zou ik zelf toch liever bedanken!

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Karakoram snelweg, Pakistan

De Karakoram snelweg is één van de indrukwekkendste én tegelijkertijd gevaarlijkste wegen in de wereld. Deze snelweg is een 1300 km lange weg die Pakistan met China verbindt. Deze gevaarlijke snelweg bestaat uit nauwe bochten, gladde oppervlaktes en de hoogste afgrond.  (De hoogste afgronden ter wereld). De kant van Pakistan is het gevaarlijkste omdat de weg daar niet geplaveid is. 1300 km vol met spanning, dat is dus enkel een uitdaging voor de échte waaghalzen!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.