Met deze tips creëer je een heerlijke bioscoopavond thuis 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Met deze tips creëer je een heerlijke bioscoopavond thuis

Heb je de hele week hard gewerkt en wil je in het weekend even tot rust komen? Hoe leuk zou het dan zijn om een bioscoopavond thuis te organiseren. Met onderstaande tips maak je deze avond volledig naar je wens.

Zorg voor een groot beeldscherm

Weet je waarom in een bioscoop altijd een reusachtig beeldscherm hangt? Enerzijds omdat dit het kijken makkelijker maakt en anderzijds omdat dit de film meer laat spreken. Mede daarom is het advies om thuis ook voor een zo’n groot mogelijk beeldscherm te kiezen.

Hoe je dit doet? Dit doe je bijvoorbeeld door een grote televisie aan te schaffen. Als je een grote woonkamer hebt, kun je prima voor bijvoorbeeld een 75 inch televisie kiezen.

Een andere optie die je hebt, is om een beamer in je woonkamer neer te zetten. De beamer projecteert de film vervolgens op een grote muur óf op een beamerdoek. Zo’n beamer is bovendien een stuk betaalbaarder dan een grote televisie.

Zorg voor leuk gezelschap

Alleen zijn is heerlijk, maar samenzijn is wellicht nog leuker. Dit hangt uiteraard van je persoonlijke voorkeuren af, maar het is bij een bioscoopavond wel zo leuk om gezelschap te hebben.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Ga lekker met je partner van een heerlijke film genieten. Nodig enkele vrienden uit voor een heerlijk filmavondje bij je thuis. Of nodig familieleden uit voor een lekker filmavondje. Mocht je hier geen behoefte aan hebben, kun je uiteraard ook lekker alleen op de bank kruipen. Of samen met je huisdier.

Zorg voor lekker eten & drinken

Wat is een bioscoopavond zonder popcorn? Precies! Helemaal niks. Koop een goede popcornmachine, maak hiermee heerlijke popcorn en schenk lekker drinken voor jezelf in. Je gaat nu thuis naar een film kijken, terwijl je het idee hebt dat je in een heuse bioscoop zit.

Uiteraard kun je nog meer eten en drinken in huis halen. Mocht je de volgende dag niks op de planning hebben staan, kun je uiteraard ook kiezen voor een alcoholische versnapering.

Leg je smartphone weg

Een goede film vraagt je volledige aandacht. Om je aandacht volledig op de film te kunnen vestigen, zou je je smartphone weg moeten leggen. Je smartphone vraagt altijd om aandacht, maar daar is tijdens het kijken naar een goede film geen tijd voor. Leg daarom voor de zekerheid je smartphone weg.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Sluit de gordijnen (of andere raamdecoratie)

Een kenmerk van een bioscoopzaal is het grote beeldscherm, maar ook de donkere setting. Dankzij de donkere setting word je volledig in de film opgezogen. Dit kun je thuis ook creëren.

Doe thuis de gordijnen of andere raamdecoratie volledig dicht. Laat geen zonnestraaltje door de gordijnen heenkomen en creëer hier een donkere setting mee. Bijkomend voordeel is dat je niet afgeleid kunt raken door iets dat buiten de deur gebeurt.

Maak het aangenaam voor jezelf op de bank

Uiteraard is het aan te raden om het zo aangenaam mogelijk voor jezelf te maken. Ga lekker languit op de bank liggen, leg een deken over je heen en leg eventueel een warme kruik op je buik. Warmte doet het altijd goed, zeker tijdens een lekker bioscoopavondje thuis.

Geniet

Tot slot is het advies om vooral lekker te genieten. Kies hiervoor een goede film uit, schakel de popcornmachine tijdig in en geniet van een lekker bioscoopavondje. Een avondje waarbij je even nergens anders aan hoeft te denken; wel zo wenselijk is deze hectische tijden.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.