Is douchen tijdens onweer wel slim? 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Is douchen tijdens onweer wel slim?

Onweer en storm, het is gezellig, als we het van binnenuit kunnen aanschouwen. Maar dan nog kan het soms gevaarlijk zijn. Wanneer een storm met onweer aangekondigd wordt, kan je de nodige maatregelen treffen. Maar niet altijd komt een storm aangekondigd en dan is het belangrijk om te weten wat je best wel en niet doet in zo’n situatie. Zo is er bijvoorbeeld de vraag of je wel mag douchen tijdens onweer? Mag je bij het raam zitten kijken naar onweer? En is schuilen onder een boom wel zo slim tijdens harde regen en wind? Op deze vragen vind je hier een antwoord.

Stromend water vermijden

Neen, het is absoluut niet slim om een douche te nemen tijdens het onweer. Een tijdje geleden heeft een jongen van 12 uit het Nederlandse Gouda het zelf ondervonden. De jongen ging in de douche, terwijl het aan het onweren was en hij kwam onder stroom te staan. Dit komt, omdat water een perfecte geleider is voor stroom. Daarom is het dus best dat je geen douche neemt, vermijdt om je handen te wassen en dus ook niet gaat afwassen tijdens het onweren. Water te allen tijde vermijden tijdens onweer is de boodschap.

Bekijk ook:
Deze 6 LEGO-sets helpen jou de herfst en winter door

Vermijd ramen bij onweer

Net zoals douchen niet zo slim is tijdens het onweer, is aan het raam gaan zitten kijken bij onweer ook niet zo slim. Het kan heel gevaarlijk zijn, want moest de bliksem inslaan, heb je een grote kans dat de ramen zullen springen. Wanneer je dan aan het raam zit, kan dit dus grote gevolgen hebben. Bovendien is het ook niet goed voor je ogen om naar de bliksem te kijken, deze kunnen je ogen verblinden. Je mag naar het onweer kijken, maar doe dit dan van een afstandje van het raam.

Is douchen tijdens onweer wel slim? 9

Geen open water

We zeiden het hierboven al, douchen tijdens onweer is niet slim. Net als je in open water bevinden, terwijl het onweert. Ga zo snel mogelijk uit het water wanneer je je toch in deze situatie bevindt. Niet alleen ben je een geleider, omdat je je in het water bevindt, maar je bent ook nog eens hoger dan het wateroppervlak, waarbij je helemaal kans maakt om geëlektrocuteerd te worden.

Bekijk ook:
Deze langverwachte films draaien vanaf december in de bioscoop

Ga ergens schuilen

Ben je buiten, terwijl de storm overtrekt en het aan het onweren slaat, vindt dan zo snel mogelijk onderdak. Neen, niet onder een boom, want dat is niet slim. De bliksem kan inslaan op de boom waaronder je staat of de harde rukwinden kunnen ervoor zorgen dat takken afbreken en je deze op het hoofd krijgt. Heb je een auto in de buurt staan? Kruip daar dan in. Hierin weet je dat je veilig bent want de bekende kooi van Faraday zorgt ervoor dat de bliksem niet zal inslaan op de auto.

Bij deze weet je dus wat je wel en niet mag doen tijdens een storm. Het belangrijkste is om voorzichtig te zijn en je logisch verstand te gebruiken. Vaak weet je wel dat bepaalde zaken beter niet gedaan worden tijdens het onweer of een storm, maar soms doen we gekke dingen wanneer we in paniek zijn. Even kalmeren en goed nadenken bij een storm is dus aangeraden!

Bekijk ook:

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.