Inspirerende tips voor je kerstboom 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Inspirerende tips voor je kerstboom

Tijdens de feestdagen in december is de kerstboom haast niet meer weg te denken. Het is de normaalste zaak van de wereld. Het is puur voor de gezelligheid. Het brengt licht in de donkere dagen. Samen zijn met familie en vrienden is waar kerst om draait. Officieel is Kerstmis een feest dat gevierd werd door gelovigen om de geboorte van Jezus te vieren, maar waar komt het idee van de kerstboom zetten vandaan? We weten het niet zeker, maar waarschijnlijk zijn de Germanen vroeger met de kerstboom begonnen. Zij hingen groene twijgen in huis en lieten zoveel mogelijk licht aan om boze geesten te verjagen. Voor Christenen staat het symbool voor licht.

Zo maak je de allerleukste kerstboom

Een kerstboom hoef je niet altijd in het goud, zilver, brons of rood met groen op te tuigen. Als je van een traditionele kerstboom houd dan is dat natuurlijk leuk en helemaal prima, maar een kerstboom hoeft niet altijd traditioneel te zijn. Heb jij een andere voorkeur dan traditioneel dan kan je met onderstaande inspirerende tips goed uit de voeten.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

1. Breng je kerstboom tot leven met favoriete films

Een kerstboom met Star Wars invloeden, een kerstboom met Harry Potter invloeden of wellicht een kerstboom van La Casa De Papel. Waarom niet? Je creëert er in ieder geval een heerlijke sfeer mee.

2. Een kerstboom gemaakt van je favoriete drankjes

Hang de kerstboom vol met kleine flesjes van je favoriete dranken. Whiskey, wijn en Rum. Zo houd je dat lekkere warme gevoel van binnen gedurende de feestdagen.

Inspirerende tips voor je kerstboom 16

3. Vervang de kerstballen door foto’s

Hang foto’s van alle mensen die je dierbaar zijn op in de boom. Dat is waar Kerstmis om draait toch? Samenzijn met al je geliefden.

4. Maak een disco boom

Back tot he good old days met een disco boom. Hang er discoballen in, verschillende kleuren knipperende verlichting en zet de kerstboom op een lichtgevende dansvloer.

5. Een zomerse Hawaii boom

Geen zin in de koude wintermaanden, omdat je meer een zomerpersoon bent? Ga dan voor de Hawaii boom. Cocktails, slingers en opblaasspullen plaats je zo in de kerstboom.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

6. Een proud to be fout boom

Bij deze kerstboom mag echt alles, zolang het maar super fout is. Leef je uit en creëer de foutste boom die je ooit hebt gezien.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

823

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.