in

Inspirerende tips voor je kerstboom

Tijdens de feestdagen in december is de kerstboom haast niet meer weg te denken. Het is de normaalste zaak van de wereld. Het is puur voor de gezelligheid. Het brengt licht in de donkere dagen. Samen zijn met familie en vrienden is waar kerst om draait. Officieel is Kerstmis een feest dat gevierd werd door gelovigen om de geboorte van Jezus te vieren, maar waar komt het idee van de kerstboom zetten vandaan? We weten het niet zeker, maar waarschijnlijk zijn de Germanen vroeger met de kerstboom begonnen. Zij hingen groene twijgen in huis en lieten zoveel mogelijk licht aan om boze geesten te verjagen. Voor Christenen staat het symbool voor licht.

Zo maak je de allerleukste kerstboom

Een kerstboom hoef je niet altijd in het goud, zilver, brons of rood met groen op te tuigen. Als je van een traditionele kerstboom houd dan is dat natuurlijk leuk en helemaal prima, maar een kerstboom hoeft niet altijd traditioneel te zijn. Heb jij een andere voorkeur dan traditioneel dan kan je met onderstaande inspirerende tips goed uit de voeten.

Bekijk ook:
8 bijzondere 1 aprilgrappen die jij nog niet kende

1. Breng je kerstboom tot leven met favoriete films

Een kerstboom met Star Wars invloeden, een kerstboom met Harry Potter invloeden of wellicht een kerstboom van La Casa De Papel. Waarom niet? Je creëert er in ieder geval een heerlijke sfeer mee.

2. Een kerstboom gemaakt van je favoriete drankjes

Hang de kerstboom vol met kleine flesjes van je favoriete dranken. Whiskey, wijn en Rum. Zo houd je dat lekkere warme gevoel van binnen gedurende de feestdagen.

3. Vervang de kerstballen door foto’s

Hang foto’s van alle mensen die je dierbaar zijn op in de boom. Dat is waar Kerstmis om draait toch? Samenzijn met al je geliefden.

4. Maak een disco boom

Back tot he good old days met een disco boom. Hang er discoballen in, verschillende kleuren knipperende verlichting en zet de kerstboom op een lichtgevende dansvloer.

5. Een zomerse Hawaii boom

Geen zin in de koude wintermaanden, omdat je meer een zomerpersoon bent? Ga dan voor de Hawaii boom. Cocktails, slingers en opblaasspullen plaats je zo in de kerstboom.

Bekijk ook:
Schaken is razendpopulair dankzij 'The Queen's Gambit'

6. Een proud to be fout boom

Bij deze kerstboom mag echt alles, zolang het maar super fout is. Leef je uit en creëer de foutste boom die je ooit hebt gezien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer dan de helft van alle 60-plussers doet vrijwilligerswerk

Dit zijn de 7 beste landen om te wonen