Henk Westbroek is boos op Bol.com 8
Saved Read later
Deel dit bericht

Henk Westbroek is boos op Bol.com

Zanger Henk Westbroek (70 jaar) is allesbehalve blij. Dat heeft hij bekend gemaakt op zijn persoonlijke Twitter-account. Volgens de zanger zou Bol.com ervandoor zijn gegaan met zijn tijdloze Sinterklaaslied. Dat maakt hem “woest”.

Henk zegt dat het niet de eerste keer is dat zijn slogan gebruikt wordt in reclame spotjes – zonder zijn toestemming. Afgelopen jaar zou een andere winkelketen namelijk hetzelfde hebben gedaan.

“Sinterklaas, wie scant hem niet?”

Het voorval zou alles te maken hebben met het nummer “Sinterklaas, wie kent hem niet?” dat in 1982 werd geschreven door Het Goede Doel – bekend van het nummer “België”. Henk Westbroek was in die tijd de leadzanger van de populaire popgroep. Het Sinterklaaslied werd echter uitgebracht onder de naam Henk en Henk – in samenwerking met Henk Temming.

Naast dat het nummer zelf over een tijdloze tekst beschikt, zagen verschillende Nederlandse winkelketens hier wel brood in. Zo ging Albert Heijn in 2021 al aan de haal met de tekst en maakte er “Sinterklaas, wie scant hem niet” van. Nu blijkt dat de supermarkt niet over de auteursrechten beschikte en zonder de toestemming van Westbroek de slogan naar buiten bracht.

Bekijk ook:
Veilig schaatsen op Hollands natuurijs? Met deze tips voorkom je vervelende ongelukjes

Nu zou je zeggen: een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen. Blijkbaar wel. Dit jaar heeft Bol.com de Sinterklaas-slogan gebruikt en plaatst deze in Het Grote Speelgoedboek, dat ieder jaar vóór 5 december wordt uitgebracht. Onder de slogan is een bijpassende QR-code geplaatst.

Ditmaal lijkt Henk het absoluut niet te pikken. Hij uit zijn ongenoegen op zijn Twitter-account. “Vorig jaar bedacht Albert Heijn schijt aan mijn auteursrechten te hebben. Toen kwamen ze er goed vanaf. Nu zet ik wat hoger in.”

Henk Westbroek en Bol.com aan tafel

Als compensatie voor het “ongemak” maakte Albert Heijn toentertijd 5000 euro over naar de Voedselbank. In het geval van Bol.com, is het nu nog de vraag welke oplossingen op tafel komen.

Bol.com heeft gereageerd onder de tweet van Henk Westbroek en geeft aan graag in gesprek te willen gaan met de zanger. Het is nog niet duidelijk geworden wat de uitkomst hiervan is. Wat denk jij?

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.