Waarom kiezen mensen voor elektrisch roken? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Waarom kiezen mensen voor elektrisch roken?

Elektrisch roken, ook wel dampen genoemd, is de laatste jaren in populariteit toegenomen. Zo zou het minder ongezond zijn dan het roken van normale tabak en is het een stuk goedkoper. Daar komt bij kijken dat je kan kiezen om te dampen met nicotine of zonder nicotine. Plus de vloeistof die je dampt (E-liquid) bij de elektrische sigaret is verkrijgbaar in verschillende nicotinegehaltes. Zo kan je het nicotinegehalte langzaam afbouwen, wat niet mogelijk is bij een normale sigaret.

En laat nicotine nou de verslavende stof zijn die in normale tabak zit en die nicotine maakt het zo moeilijk om gelijk te stoppen met roken. Hierdoor is elektrisch roken een hulpmiddel om te stoppen met het roken van schadelijke sigaretten met koolmonoxide en teer. Koolmonoxide en teer zitten niet in de E-liquid, die je dampt bij een elektrische sigaret.

Het verslavende stofje is niet koolmonoxide of teer, maar nicotine. De nicotine maakt het moeilijk om te stoppen met roken, maar nicotine is niet de stof die het meest schadelijk is voor mensen.

Hieruit bestaat een E-sigaret

Een E-sigaret bestaat uit een aantal onderdelen. Achtereenvolgend zijn dat een losse mod of batterij. Een mod is in principe gewoon een batterij met één of meerdere functionaliteiten. Na de mod heb je de clearomizer. De clearomizer is de tank waar de E-liquid in geplaatst wordt en waar de coil in zit.

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

De coil wordt geactiveerd door de mod/batterij, die wordt heet waardoor de E-liquid verbrand wordt en zo ontstaat de damp die je inhaleert. Hieronder gaan we wat dieper in op de verschillende onderdelen van de E-sigaret.

Een losse mod of batterij

Een mod kan je zien als een behuizing van elektronica. Hiermee kan de gebruiker de dampervaring zelf bepalen en instellen. Er zijn verschillende mods verkrijgbaar. Als je geïnteresseerd bent in de verschillende mods dan kan je altijd even bij een E sigaret shop kijken. Er zijn namelijk eenvoudige, geregelde, mechanische en Sub-Ohm mods. Maar de basis van elke mod is hetzelfde, zorgen dat de dampervaring bepaald kan worden en de coil opgewarmd wordt.

Een clearomizer

De clearomizer is de tank van de elektrische sigaret. Het is een belangrijk onderdeel van de E-sigaret welke voor een groot deel bepalend is voor de dampervaring. Het zorgt namelijk voor de verdamping van de E-liquid in combinatie met de coil. Er zijn verschillende soorten clearomizers verkrijgbaar, waaronder een bottom coil en een top coil clearomizer.

De coil

De coil is het verhittingselement in de clearomizer dat zorgt voor de verdamping van de E-liquid. Coils zijn verkrijgbaar met verschillende Ohmage. Zo zorgt een laag Ohmage voor meer damp, een grotere rookwolk. Een hoog Ohmage zorgt voor een minder damp, maar een grotere prikkel in die keel. Die prikkel in de keel is te vergelijken met de kriebel die je in de keel krijgt van een gewone sigaret. Een coil kan niet zo maar in elke tank gebruikt worden, maar de E-sigaret aanbieders geven dit altijd goed aan.

Bekijk ook:
Zo haal je met gemak 10.000 stappen per dag, ook met een kantoorbaan

Een coil gaat gemiddeld tussen de twee en zes weken mee, afhankelijk van het dampgebruik. Deze dient vervolgens vervangen te worden. Dat kan je gemakkelijk zelf doen. Je merkt het vanzelf als de coil vervangen dient te worden, omdat de smaak minder wordt en je een verbrande smaak gaat proeven.

Vervolgens vul je de E-sigaret met E-liquid

Als laatste dien je een E-liquid toe te voegen, zodat de E-sigaret gebruikt kan worden. E-liquids zijn verkrijgbaar in een groot aantal smaken, van aardbei tot whisky tot shag. E-liquid bestaat uit twee basis bestandsdelen. Dat zijn PG en VG. PG staat voor een sterkere smaak, minder damp, sterke throathit en VG staat voor een minder sterke smaak, meer damp en een zachtere throathit. De ideale verhouding is voor elke damper anders. Dat kan het beste ondervinden worden door het zelf te ervaren.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.