El Camino de "Breaking Bad" film 12
Saved Read later
Deel dit bericht

El Camino de “Breaking Bad” film

De bekroonde dramaserie “Breaking Bad” ging in première in januari 2008 en duurde vijf seizoenen. De serie concentreerde zich op Walter White (gespeeld door Bryan Cranston), een scheikunde leraar op de middelbare school die zich richtte op het maken van Methamfetamine om zijn gezin financieel te ondersteunen. Dit na de diagnose longkanker stadium 3. Met een drugsdealer tevens drugs maker en oud-student Jesse Pinkman (gespeeld door Aaron Paul), werd Walter een belangrijke drugsbaron bekend als Heisenberg.

Jesse en Skinny Pete

“Breaking Bad” de serie eindigde  in September 2013, er komt echter een vervolgfilm “El Camino: A Breaking Bad Movie”, deze film is net als de serie het werk van Vince Gilligan. Hoewel nog niet alles van de film bekend is kunnen we er het volgende over vertellen:

Aaron Paul komt terug, de laatste keer dat we hem zagen was toen hij vastgehouden was door neo-nazi's welke hem dwongen drugs te maken. Met behulp van Walter kon Jesse gespeeld door Aaron ontsnappen en vluchten in zijn zwarte Chevrolet El Camino. Deze auto gaf de inspiratie voor de (naam van de) film. De film gaat verder waar de serie stopte, met het wegrijden van Jesse. Na zijn dramatische ontsnapping zal de film ingaan op hoe Jesse gaat bouwen aan een nieuwe toekomst.

Ook Charles Baker komt terug als Skinny Pete in de film. Skinny Pete een vriend van Jesse zien we in de trailer ondervraagt worden over Jesse. De trailer kun je hieronder bijkijken:

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Badger en misschien Walter White

Ook Badger, gespeeld door Matt Jones zullen we te zien krijgen in de film. Hoewel Cranston's personage naar alle waarschijnlijkheid de serie niet overleefde willen velen hem ook terug zien en er is wat hoop. Hij gaf zelf aan graag mee te doen aan een “Breaking Bad” film en ook tijdens een interview met “Entertainment Tonight” gaf hij vaag aan dat hij mee wil doen aan de film.

Toen de “New York Times” Paul vroeg of er bekende gezichten in de film te zien zouden zijn, was zijn antwoord:

“All I can say, I think people will be really happy with what they see”. (Alles wat ik kan zeggen is dat mensen heel erg blij zullen zijn met wat ze gaan zien. Intussen weten we dat er meer dan 10 bekende gezichten in de film zullen opduiken.

Scene

Nadat de trailer uitkwam schreef Paul op Twitter dat “dit” een moment was uit de show om mensen voor te berijden op wat ze in de film te wachten staat. “Dit” was een scene uit aflevering zeven van seisoen drie van de serie.

In de scene zien we Jesse in het ziekenhuis liggen nadat Hank hem in elkaar heeft geslagen. Walter bezoekt Jesse en geeft hem de kans zijn assistent te worden voor $1,5 miljoen. Jesse heeft hier geen zin in omdat hij gefrustreerd is dat de leeraar welke drugs dealer geworden is zijn leven heeft verpest.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

“Ik wil niets met jou te maken hebben” zegt Jesse. “Sinds ik jou tegen kwam is alles waar ik om gaf kapot gegaan. Sinds ik opkeek naar de grote Heisenberg, ik ben nog nooit zo eenzaam geweest, ik heb niets! Niemand, alles is weg! Maar dat maakt jouw niets uit, zolang je maar krijgt wat je wilt, niet dan?!”

Paul vertelde de “New York Times” dat hij “sprakenloos was na het lezen van het script van “El Camino” voor ongeveer 30 tot 60 seconde.

Easter Eggs

In de film zitten ook veel “Easter eggs” (verassingen). Een voorbeeld is: Een adress op de hoek van Holly street en Arroz street, een verwijzing naar de vriendin van de schrijver Holly Rice.

De film

De film was is voornamelijk gefilmt in Albuquerque, New Mexico over een periode van 50 dagen. Gilligan vertelde dat hij al aan de film dacht al voor het einde van de serie. In 2018 gaf hij het plot wat zich focust op Jesse, aan Paul. Deze gaf aan graag in de film te zijn omdat hij “Vince door het vuur zou volgen”. De twee uur durende film zal op 11 oktober beschikbaar zijn op de streamingdienst “Netflix”.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.