Danse Macabre
Saved Read later
Deel dit bericht

(Video) Efteling: eerste beelden van nieuwe attractie Danse Macabre

Voor de liefhebbers van de Efteling moet het verschrikkelijk nieuws zijn geweest; het einde van Spookslot. De attractie was erg geliefd, maar moest plaats maken voor zijn opvolger, alleen wisten we niet wat voor dat attractie dat ging worden. Tot nu, het pretpark heeft de eerste bewegende beelden van het ontwerp prijsgegeven, en dat belooft veel goeds.

Het einde van Spookslot

Op 4 september van dit jaar sloot Spookslot voor het laatst zijn deuren. Dat betekende een tijdperk van decennia griezelen in het pretpark. De attractie opende zijn deuren op 10 mei 1978, en heeft al die jaren miljoenen mensen de stuipen op het lijf gejaagd. Het was op dat moment het grootste spookslot van Europa, en kostte in die tijd 2,5 miljoen gulden, dat zou nu 3,5 miljoen euro zijn. Nu, na 44 jaar trouwe dienst werd het volgens de Efteling tijd voor wat anders.

De Efteling is van mening dat er op zijn minst een attractie voor in de plaats moet komen waarin mensen kunnen genieten van dezelfde ervaring als dat ze in Spookslot kregen, namelijk griezelen en gruwelen. Het budget van het pretpark is in de afgelopen veertig jaar sterk toegenomen, dus konden de ontwerpers alle creativiteit kwijt in het nieuwe project.

Bekijk ook:
De 10 leukste kerstfilms op Netflix

Danse Macabre

Dat project is Danse Macabre geworden. Deze attractie is geïnspireerd op het symfonische gedicht van componist Camille Saint-Saëns (1835-1921), en staat voor ‘dodendans’. In het stuk horen we twaalf klokslagen, waarna de harp, contrabas en cello’s de Dood introduceren, die gestorven uit hun graven wekt, waarna deze gaan dansen op de maat van de muziek. De Efteling heeft deze symfonie als inspiratie genomen voor het ontwikkelen van attractie Danse Macabre.

In de onderstaande video zien we de eerste beelden van de opzet van deze attractie. De spookattractie heeft plaats voor 108 bezoekers, die verdeeld op draaiende schijven in koorbanken zitten. Deze schijven draaien en kantelen terwijl het twintig meter hoge decor het publiek griezelig zal entertainen. De Efteling belooft dat het een spannende rit gaat worden. Danse Macabre zal als alles volgens plan gaat in 2024 openen. Voor meer info kun je de site van Efteling bezoeken.

Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.