Voorkom dubbele afspraken en te laat komen met deze tips 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Voorkom dubbele afspraken en te laat komen met deze tips

Ben jij iemand die het moeilijk vindt om georganiseerd dingen de plannen? Kom je vaak te laat omdat je per ongeluk een dubbele afspraak hebt gemaakt? Of heb je weinig discipline om je aan een planning te houden? Hoe het ook zij, in dit artikel willen we je een aantal tips en handvatten meegeven zodat je nooit meer te laat komt en nooit meer een dubbele afspraak maakt.

Tip #1 – Heb je die nog niet?

Als je nog geen agenda hebt, raden wij je natuurlijk aan om zo’n ding toch echt aan te schaffen. Het leven in Nederland wordt behoorlijk moeilijk als je geen centrale plek hebt waar je dingen opschrijft. Zeker als je getrouwd bent of een partner hebt en je hebt kinderen dan is het bijna niet mogelijk om alles in je hoofd op te slaan. Bovendien scheelt zo’n planner ook stress in je hoofd omdat je het ergens op hebt geschreven.

Tip #2 – Verander je houding

Het is belangrijk om in je leven een verandering te bewerkstelligen in je houding tegenover te laat komen en een dubbele afspraak maken. Het gaat hier immers om mensen die op je zitten te wachten. Als je het gaat zien als het ‘stelen van iemands tijd’, dan zul je wel drie keer langer nadenken voordat je weer eens te laat komt of een afspraak niet nakomt. Je wilt immers niet dat mensen je gaan vermijden omdat je niet betrouwbaar bent.

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Tip #3 – Koop een goede wekker

Heb jij moeite met het opstaan in de morgen? Dan raden wij je aan om een goede wekker te kopen. Niet zo’n smartphone die je ’s avonds vergeet in te stellen, maar een wekkerradio waarbij je ’s ochtends wakker wordt met het nieuws van half zeven bijvoorbeeld. Je bent dan gelijk klaarwakker en je weet wat er in de wereld gaande is. Zet je wekker ook altijd een kwartier of halfuur eerder dan dat je normaal zou doen: dat verkleint de kans dat je te laat bent.

Tip #4 – Een horloge voor overdags

Naast een wekkerradio is het ook belangrijk om overdags de tijd bij je te hebben. “O, is het al zo laat” overkomt jou nooit meer als je een horloge om je pols hebt. Ben je echt altijd te laat, zet dan je horloge bijvoorbeeld een vijf minuten vooruit zodat je altijd nog vijf minuten hebt om ergens op tijd te komen.

Bekijk ook:
Het verrassende leven van kerstpakketten leveranciers na december

Tip #5 – Straf jezelf als je te laat bent

Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar als je elke keer dat je te laat bent jezelf straft met een bepaalde boete, dan zul je zien dat het makkelijker gaat. Stop bijvoorbeeld een euro in een pot als je weer eens te laat bent en geef dat geld aan een goed doel. Ben je iemand die niet houdt van een work-out: zet jezelf er dan toe aan om een tiental push-ups te doen voor elke keer dat je te laat bent. Langzaam maar zeker zul je verandering zien!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.