raket zichtbaar in Nederland
Saved Read later
Deel dit bericht

Raket vanavond zichtbaar in Nederland

Afgelopen week hebben we het nieuws gekregen dat Elon Musk vandaag twee mensen de ruimte in gaat sturen. Als het goed is moeten wij de raket kunnen zien passeren aan de zuidelijke hemel.
Update: Helaas is de raket lancering niet doorgegaan wegens onstuimig weer. Lees het nieuwste artikel over de lancering van zaterdag hier.

Raket zichtbaar in Nederland

Het is de bedoeling dat de Crew Dragon om 22:34 vanuit Cape Canaveral in Florida opstijgt. Wij zouden de Crew Dragon dan rond 22:56 moeten kunnen zien. De hoofdraket zal dan al afgestoten zijn. Met gunstig weer kunnen we deze bijzondere gebeurtenis gewoon met het blote oog zien. De zon gaat om 21:44 onder, wat betekent dat het donker genoeg is om de raket te kunnen zien.
Heel spectaculair zal het voor ons niet zijn. Waarschijnlijk kunnen wij alleen iets zien wat op een heldere ster lijkt die met een flinke snelheid door de hemel schiet. Het ruimteschip zal uit het westen komen en zal zichtbaar zijn in het zuidelijke deel van de hemel.

Amerikaanse ruimtevlucht 2020

Het is de eerste bemande Amerikaanse ruimtevlucht in ruim negen jaar. De laatste keer dat er een bemande Amerikaanse ruimtevlucht plaatsvond was in 2011. Sindsdien is het aan de commerciële bedrijven om het voortouw te nemen. SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, en Boeing werkte beiden aan een ruimteschip. Uiteindelijk heeft Elon Musk de eer mogen opstrijken.

Bekijk ook:
Hoop, lef en trots: Dit zijn de plannen van het nieuwe kabinet

Bekijk ook:

Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.