Noord Ierland
Saved Read later
Deel dit bericht

Met de auto door Noord-Ierland touren

Noord-Ierland bestaat uit 6 graafschappen te weten; Antrim, Armagh, Down, Fermanagh, Londonderry en Tyrone. Deze graafschappen hebben voor ieder soort vakantie genoeg te bieden. Ondanks de verschillen in natuur en culturele bezienswaardigheden beschikken ze allemaal over de typische Ierse natuurschoon.

Het is een mooie ervaring om met je partner, een groep vrienden of familie om naar Ierland te vliegen, daar bij een bedrijf voor autoverhuur een auto te huren om zo Noord-Ierland te verkennen.

Naar het zuidwesten rijden

Als je naar het zuidwesten rijdt met de auto, bij het graafschap Fermanagh, vind je een uitgestrekt merengebied dat menig watersportliefhebber in vervoering zal brengen. Rijd je verder naar het noorden, naar het graafschap Tyrone, dan verandert het landschap in glooiende, groene heuvels en dalen. In dit gebied kun je de auto even parkeren om prachtige wandeltochten te maken.

Richting het noordwesten rijden

In het noordwesten, bij het graafschap Londonderry, vind je grotere steden als Londonderry, Colerainne en Limavady waar je het gezellige uitgaansleven op je wacht. Bekijk de “murals” in de stad Londonderry of slenter langs de brede en ongerepte stranden.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Grenzend aan Londonderry ligt in het uiterste noorden van het land het graafschap Antrim. Hier mag je een bezoek aan de wereldberoemde Giant’s Causeway niet overslaan. Verder kun je met de auto langs talloze kastelen en landhuizen rijden in dit gebied. Hier vind je tevens de hoofdstad Belfast.

Het graafschap Down, gelegen in het westen van Noord-Ierland, biedt natuurgebieden en pittoreske dorpjes. Wanneer je verder naar het zuidenwesten afzakt kom je terecht in het graafschap Armagh. Hier vindt je vertier in de stad en een keur aan natuurparken.

De hoofdstad Belfast

De hoofdstad Belfast ligt in het noordwesten van het land in het graafschap Antrim. Het is een stad met een lange geschiedenis en het staat bekend om de vele festivals die er gehouden worden.

Nu het conflict in Noord-Ierland min of meer voorbij is wordt Belfast een steeds aantrekkelijkere stad om te bezoeken. Hangend tussen een donker verleden en met het zicht op een nieuwe toekomst merk je zondermeer dat de tijd is aangebroken dat iedereen kan genieten van al het moois dat Belfast te bieden heeft.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

In de stad zal je volop vertier vinden in één van de vele nachtclubs die er zijn. Met name in de Cathedral Quarter vind je steeds meer pubs, restaurants en clubs zoals je die in de Temple Bar wijk in Dublin. Naast een leuk nachtleven heeft Dublin ook nog hotels voor elk budget te bieden. De rijke geschiedenis van de stad ontdek je door een bezoek te brengen aan het Ulster Museum of door een bezoek te brengen aan historische gebouwen zoals Belfast Cathedral, Belfast City Hall en Queens University.

Voor degene die zich alsnog wil verdiepen in het conflict dat Noord-Ierland, en meer in het bijzonder de stad Belfast, jarenlang in zijn greep heeft gehouden, kan met een taxitour de verschillende “murals” gaan bekijken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.