watersporten
Saved Read later
Deel dit bericht

De leukste watersporten van Nederland

Nederland is een echt waterland. Water en land zijn in ons mooie kikkerlandje onlosmakelijk met elkaar verbonden. We hebben de kust, de schiereilanden, de polders en de vele kanalen, slootjes en meren. Het is daarom niet meer dan logisch dat we zoveel watersporten in Nederland kunnen uitoefenen. Schaatsen op natuurijs is de laatste jaren wat minder, maar zomers kunnen we heerlijk genieten van alles op en om het water. En omdat de zomer er sneller aankomt dan je misschien zou denken zijn hier de leukste watersporten van Nederland.

Waterskiën en Wakeboarden

Waterskiën kun je al snel doen als er een meertje in de buurt is en hetzelfde geldt natuurlijk voor wakeboarden. Waterskiën is gemakkelijker te leren dan normaal skiën en werkt voor iedereen die een normale lichamelijke conditie heeft. Wakeboarden daarentegen kan wat uitdagender zijn. Wakeboarden is een combinatie van surfen en snowboarden, super gaaf toch? Je wordt net zoals bij waterskiën door een boot voortgetrokken of door een kabelbaan.

Kitesurfen

Vliegeren doe je niet alleen op het strand, maar ook op een board over het water. Kitesurfen is een combinatie van windsurfen, paragliden en snowboarden. De moeilijkheidsgraat ligt wat hoger dan bij waterskiën en wakeboarden. Ga niet zo maar zelf kitesurfen. Een aantal lesjes volgen wordt altijd aangeraden en vervolgens kan je kiten bij officiële kitesurfspots. Vooral onze Zeeuwse stranden zijn ideaal voor kitesurfen.

Zeilen

Zeilen is niet iets nieuws in Nederland, maar het is nog altijd even populair onder alle leeftijdscategorieën. Zeilen is zelfs een officiële olympische topsport waar natuurlijk Nederlanders aan mee doen. Wij Nederlanders zijn er extreem goed in, logisch ook met al dat water in de buurt.

Kanovaren met kano’s en kajaks

Kanovaren met al die rivieren en polders in Nederland is sportief en heerlijk ontspannend. Even snel het verschil uitleggen tussen een kano en een kajak. Een kano is vaak open vanaf de bovenkant en zit je geknield om te varen. In een kano peddel je met een peddel met één blad. In een kajak zit je op een zitvlak en peddel je met een peddel die twee bladen heeft. Voordeel daarvan is dat je en stuk sneller kan dan bij een kano, maar terug naar het kanovaren in Nederland..

Door de groeiende populariteit zijn er al verschillende kanoroutes met terrasjes en restaurants op de route. Je vindt de kanoroutes door heel Nederland waar je onderweg meer dan genoeg prachtige plekjes tegenkomt. Zeker een keer de moeite waard.

Wanneer je op zoek bent naar watersportartikelen, zoals kano’s, waterskies, wakeboards of een rubberbootje dan kan je eens een bezoekje brengen aan rubberbootshop.nl. Ze bieden hoge kwaliteit watersportartikelen voor elke watersportfanaat.

Bekijk ook:
Het beste sporthorloge; een top 5!

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.