Geïrriteerde vrouwen zijn superintelligent! 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Geïrriteerde vrouwen zijn superintelligent!

Kun jij je druk maken om dingen die andere mensen als compleet onbelangrijk zien, ben je snel op de kast te krijgen en krijgen mensen regelmatig een snauw van je? Je hoort misschien weleens van mensen om je heen dat je wat minder geïrriteerd moet zijn. Wij zeggen: “vooral niet luisteren naar die mensen!” 

Als we dit onderzoek moeten geloven wijst geïrriteerd zijn wijst namelijk op een hogere intelligentie. De universiteit van South Wales heeft in samenwerking met Stanford University een onderzoek hiernaar gedaan. Dit onderzoek gaat helaas alleen over vrouwen, dus snel geïrriteerde mannen vallen in deze kwestie buiten de intelligente boot.

Volgens het onderzoek zijn vrouwen als ze een beetje boos zijn beter in staat om snelle beslissingen te nemen, maar hebben ze ook een scherper geheugen en kunnen ze zich beter details en fouten herinneren. Dit verklaart waarom vrouwen in een ruzie precies naar voren kunnen halen wat je op die ene dag 2 jaar geleden verkeerd hebt gedaan.

Bekijk ook:
Natuurlijke kracht: pak je vitamine D uit zonlicht dit voorjaar

Als je boos bent zit je over het algemeen niet zo lekker in je vel. Mensen die niet lekker in hun vel zitten zijn zich bewuster van hun omgeving en kunnen sneller inschattingen maken.

Vrouwen die dus constant een beetje licht ontvlambaar zijn kunnen volgens deze redenering betere beslissingen maken. Ze maken dus over het algemeen beter keuzes in hun leven, op zowel professioneel als persoonlijk vlak, dan mensen die wat minder snel bovenop die kast zitten.

Dit betekent natuurlijk niet dat het helemaal prima is om heel de dag boos te zijn. Echt boos zijn zorgt zeker niet voor betere beslissingen, eerder het tegenovergestelde.

Maar als je weer eens moet zuchten en je bloed een beetje begint te koken bij de zoveelste domme opmerking van een collega, bedenk dan: “Ik ben gewoon heel erg intelligent.”

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.