De graffiti workshop voor portret schilderen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De graffiti workshop voor portret schilderen

Graffiti is zo bijna zo oud als de mens. Waar de Romeinen de muren gebruikten om evenementen aan te kondigen, was in de jaren tachtig van de vorige eeuw graffiti voornamelijk een manier voor mensen om zich te uiten en te protesteren. Door teksten en afbeeldingen op openbare gebouwen aan te brengen, was de boodschap voor iedereen zichtbaar. Tegenwoordig wordt graffiti als kunst beschouwd, die steeds verfijnder is geworden. En het leuke is, je kunt het zelf ook leren. Bijvoorbeeld tijdens een graffiti workshop portret schilderen.

Portret schilderen en graffiti

Wat hebben portret schilderen en graffiti met elkaar gemeen? Op het eerste oog misschien niet zo veel. Toch worden er vaak portretten gemaakt op een graffiti muur. Een portret schilderen is nog niet zo eenvoudig, of je het nu met een kwast doet of met een spuitbus. Je bent op zoek naar diepgang en een uitstraling in het gezicht. Vaak schilder je een portret van een bestaand persoon, die je zo realistisch mogelijk weergeeft. Dit vraagt een hoop ervaring. Lijkt het je leuk om dat te leren? Dat kan via de grafitti workshops van Graffitifun met een masterclass portret schilderen.

Bekijk ook:
Zo laat je jouw motor shinen

Ontdek graffitikunst tijdens een graffiti workshop

Bij de meeste graffitikunstwerken kun je een vrij ontwerp maken, dat je vervolgens tijdens de graffiti workshop op een paneel aanbrengt. Bij portret schilderen is de uitdaging wat groter tijdens de graffiti cursus. Je zult namelijk ook de technieken van het portret schilderen zelf onder de knie moeten krijgen. Dat combineer je vervolgens combineert met het graffiti spuiten. Tijdens de graffiti workshop van Graffitifun, zoals bij Graffiti Amsterdam, word je hierin deskundig begeleid door ervaren graffitiartiesten. Zij geven je tips en aanwijzingen, over het maken van het portret en het aanbrengen van de diverse verflagen, voor een mooi resultaat.

Leer portret schilderen bij Graffitifun

Bij Graffitifun kan iedereen een workshop portret schilderen volgen. Je hebt keuze uit verschillende locaties, zoals bij Graffiti Rotterdam. Voor kinderen organiseer je een graffiti kinderfeestje of je laat de artiesten de kunst van het portret schilderen uitleggen tijdens een graffiti school workshop. Dit kan eventueel op locatie. Voor bedrijven zijn er tevens mogelijkheden om een graffiti workshop te organiseren. Denk aan een graffiti bedrijfsuitje. Deze workshops kunnen voor grote groepen worden georganiseerd. Tijdens deze dag bij Graffiti Utrecht leer je niet alleen de fijne kneepjes van het portretschilderen. Je krijgt met je collega's bovendien een rondleiding langs de graffiti muur waarop vele artiesten hun werk hebben aangebracht.

Bekijk ook:
De veelgemaakte fouten bij het kiezen van kerstlampjes en verlichting

Tijdens de graffiti workshops leer je met het oog van de meester te kijken. Je krijgt daarbij ook les in hoe je een afbeelding in 3D moet schilderen, voor het beste resultaat. Uiteraard werk je hierbij met spuitbussen om het echte graffiti-effect te krijgen. Graffitifun is de grootste graffiti aanbieder van Europa. Je kunt dus rekenen op begeleiding van ervaren artiesten. Weet je niet zeker of je het in je vingers hebt, maar wil je toch graag een sprekend graffiti portret? Vraag dan een offerte voor een professionele graffitischildering op een door jou te bepalen locatie. Dat kan bijvoorbeeld in de kinderkamer zijn, op de muur van je restaurant of op een school. Terwijl je zelf de technieken nog verder oefent, geniet je zo al van een origineel graffitiportret.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.