De carnavalstrends van 2020 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De carnavalstrends van 2020

Het carnavalsseizoen is nabij en het wordt hoog tijd om een carnavalsoutfit te scoren. Elk jaar komen er weer creatieve nieuwe kostuums bij. Ook dit jaar hebben we al een hoop nieuwe kostuums voorbij zien komen. In dit artikel nemen we een kijkje in de populairste carnaval outfits en carnavalstrends van 2020.

Bekende televisie series

Ook dit jaar wordt verwacht dat veel carnaval outfits worden afgeleid van bekende televisie series. Vorig jaar waren de televisie toppers: La casa de papel en Peaky blinders. Ook dit jaar wordt verwacht dat deze thema’s terug gaan komen.

De la casa de papel outfits zijn te herkennen aan de rode overals. Bij het rode overal hoort ook een masker met het gezicht van de bekende Spaanse schilder Salvador Dalí erop.

De Peaky blinders outfits zijn te herkennen aan de Engelse jaren 20 Charleston kostuums. Herkenbaar aan deze outfits zijn de strakke pakken, stropdassen en niet te vergeten de flapcaps.

Bekijk ook:
Een robot als babysit – hoe makkelijk willen we het hebben?

Bekende personen

Ook de bekende personen zijn dit jaar weer in trek. Vooral de maskers van Trump, Wilders en Putin gaan dit jaar hard. De maskers van bekendheden zijn meestal satirisch bedoeld; vaak hebben ze karikatuurachtige eigenschappen.

Daarentegen zijn er ook bekende personen die veel worden gedragen omdat ze geliefd zijn. Neem als voorbeeld een Max Verstappen outfit of de voetbaltenues van je favorieten spelers.

Populairste outfits van 2020

Ondanks de vele nieuwe thema’s zie je vaak toch weer dezelfde populaire thema’s. Ook dit jaar lijken de top 10 populairste thema’s weer veel op die van afgelopen jaar. Hieronder een opsomming van de 7 populairste kostuums:

·         De Soldaat

Camouflage, donkere schmink, een strak (donker) T-shirt; dit zijn de ingrediënten van een soldaten starterskit. De meerderheid van de soldaten zijn mannen, maar anno 2020 gaan steeds meer vrouwen ook verkleed als militair.

·         De dokter

Een lange witte labjas, een klein rond brilletje en een stethoscoop. Deze outfit straalt status uit, maar tegelijkertijd is het de perfecte outfit voor foute grappen. Een echte carnavals klassieker.

Bekijk ook:
Dit kostte een toegangskaartje voor de Efteling in 1952

·         Boef en politie

Deze twee gaan hand in hand. Waar een boef is, is een politie agent(e). Met deze outfits is het gemakkelijk om contact te leggen. Dit is een van de redenen waarom deze outfits zo populair zijn.

·         De prinses

Sneeuwwitje, assepoester of Mulan. Deze prinsessen roepen meer op dan alleen jeugdsentiment. Tijdens carnaval komen deze kostuums echt tot leven.

·         Superhelden

De bekendste superhelden zijn: superman, batman en spiderman. Enorm creatief is het niet, maar ze zien er wel altijd leuk uit. Vorig jaar waren ook veel antihelden populair en die trend lijkt door te zetten in 2020. The Joker is de bekendste antiheld.

·        Piraten

Een zwaard, ooglapje en wit overhemd: de piratenkleding is niet meer weg te denken met Carnaval. Van Captain Jack sparrow tot kapitein Haak. Dit jeugdsentiment is jaarlijks dominant aanwezig tijdens de carnavals feesten.

·        Indianen

Tenslotte zijn de indianen niet te vergeten. De vrouwen voelen zich net pocahontas in een mooi indianen jurkje en de mannen voelen zich als echte clanleiders met hun grote tooien en hakbijlen.

Al met al lijkt het erop dat de carnavalstrends van 2020 erg veel lijken op die van 2019, maar er zijn genoeg creatieve outfits om uit te kiezen.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.