Een fijne werkomgeving begint met een schoon bureau 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Een fijne werkomgeving begint met een schoon bureau

Hoe ons bureau er uit ziet op het werk zegt heel wat over hoe we ons op een bepaald moment voelen. Wanneer je de zaakjes in orde hebt en je jezelf goed voelt dan oogt het bureau vaak schoon en georganiseerd. Ben je daarentegen gestrest en/of zit je niet lekker in je vel dan zien we dat vaak terug op de werkplek of in de omgeving.

Hoe je werkplek eruit ziet zegt dus stiekem heel veel over wie je bent. We hebben allemaal wel die collega met zijn hele scherm vol post-its en een desk vol met formulieren. Even iets zoeken en je bent zo tien minuten verder voordat je de juiste papieren hebt gevonden. Chaos in het hoofd is chaos om je heen. En dan hebben we het nog niet over etensresten die rondslingeren. Dat is niet alleen onhygiënisch, maar het levert ook frustraties op bij collega’s.

Daar tegenover staat dat een georganiseerd bureau meer rust geeft, maar er zijn nog meer voordelen van een schoon en opgeruimd bureau.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

De voordelen van een schoon en georganiseerd bureau

Net als een opgeruimd huis heeft een net bureau ook veel voordelen. In dit artikel geven we je de vijf belangrijkste redenen van een schoon en georganiseerd bureau.

  1. Het verhoogt het prestatievermogen en de productiviteit

Met een opgeruimd bureau kan je gemakkelijker alle benodigde documenten vinden en gebruiken. Je werkt effectiever, omdat je niet telkens door alle stapels documenten hoeft te zoeken. Zo werk je sneller en kan je sneller door naar de volgende taak.

  1. Het voorkomt irritaties bij collega’s en je baas

Niet alleen zijn je documenten veilig opgeborgen voor ogen die het niet hoeven te zien, maar ook voorkom je irritaties bij je collega’s. Je bent niet alleen en niet iedereen zit te wachten om elke dag naar jouw rommel te kijken.

  1. Het verlaagt het stressniveau

Misschien nog wel het grootste voordeel, een lager stressniveau. We weten allemaal wat voor negatieve invloed stress op ons lichaam en onze geest heeft. Je hebt meer focus, omdat je weet waar je alles kan vinden en je overzicht hebt op je taken. Hierdoor kan je dan beter focussen op waar je mee bezig bent.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Tips voor een opgeruimd bureau

Om je bureau opgeruimd te houden hebben we nog een aantal tips. Plan elke dag tijd in om je bureau op te ruimen. Een goed tijdstip is om dit te doen voordat je naar huis gaat. Zo heb je de volgende dag gelijk een frisse start en kom je niet in de chaos van de dag ervoor terecht. Een andere goede tip is om met een to-do lijst te werken. Ga taak voor taak af en ruim de documenten op als je naar de volgende taak gaat. Zo blijft je bureau ook opgeruimd. Een laatste tip is om een schoonmaakbedrijf in te huren. Daarvoor moet je natuurlijk wel even je baas aardig voor aan kijken.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.