Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Alle pokerhands van Texas Hold ’em op volgorde

Bij Texas Hold 'em win je een hand meestal op twee manieren; of je kan je tegenstander weg bluffen of je hebt de beste kaarten in handen. Maar, wat zijn nou de beste kaarten die je kan hebben? In dit artikel zetten we alle pokerhands van Texas Hold 'em voor je op een rij! Zo weet je precies hoe sterk elke hand is. 

Hoogste kaart

Als je met je kaarten geen enkele combinatie kan maken, dan wordt er gekeken naar de hoogste kaart in je handen. De azen zijn hierbij het meeste waard en de twee heeft de minste waarde. Meestal win je geen pot met de hoogste kaart, maar er zijn wel eens gekkere dingen bij poker gebeurd.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 13

Een paar

Net iets beter dan de hoogste kaart is een paar. Hierbij beschik je over twee kaarten van dezelfde waarde. Een paar azen is het beste paar wat je kan hebben, en het is helemaal fortuinlijk als je met twee azen in je hand begint. Dat gebeurt waarschijnlijk niet zo snel, want de kans op “pocket azen” is kleiner dan een half procent.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 14

Twee paar

Wat is beter dan één paar? Het antwoord is vrij logisch, namelijk; twee paar. Hierbij heb je dus twee setjes kaarten met dezelfde waarde.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 15

Three of a Kind

Een paar of twee paar kan je verslaan met een Three of a Kind. Hierbij heb je drie kaarten van dezelfde waarde.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 16

Straight

Weer een stapje hoger kom je de Straight tegen. Hierbij kan je een onafgebroken reeks maken van vijf kaarten. Denk bijvoorbeeld aan 2 – 3 – 4 –  5 – 6 of 9 – 10 – Boer – Vrouw – Koning. Hierbij maakt de soort van elke kaart niet uit. Het komt wel eens voor dat je een Straight kan maken met alleen maar dezelfde soort kaarten, maar dat heeft weer een hogere waarde (lees verder).

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 17

Flush

Bij een Flush heb je vijf kaarten van hetzelfde soort. Hierbij maakt de waarde van de kaarten niet uit.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 18

Full House

De bovengenoemde pokerhands worden allemaal verslagen door een Full House. Een Full House bestaat uit een combinatie van één paar én een Three of a Kind. Hierbij heb je dus een setje van twee kaarten met dezelfde waarde én een setje van drie kaarten met dezelfde waarde.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 leukste bordspellen aller tijden

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 19

Four of a Kind

De op twee na beste soort pokerhand is de Four of a Kind. De naam zegt het al een beetje, maar hierbij heb je dus vier kaarten met dezelfde waarde. Een Four of a Kind staat ook wel bekend als “Quads”.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 20

Straight Flush

De op één na beste pokerhand is de Straight Flush. Hierbij kan je een onafgebroken reeks maken van vijf kaarten. Denk bijvoorbeeld aan 4 – 5 – 6 – 7 – 8 of 8 – 9 -10 – Boer – Vrouw. Hierbij zijn alle kaarten van hetzelfde soort. Je kan geen Straight Flush maken met een Aas, want dan is er sprake van een Royal Flush én dat is weer net wat beter.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 21

Royal Flush

De allerbeste pokerhand die je kan hebben bij Texas Hold 'em is de Royal Flush. Bij een Royal Flush heb je een 10, Boer, Vrouw, Koning en Aas van hetzelfde soort op tafel liggen. Een Royal Flush klinkt overigens heel mooi, maar de kans dat je er een krijgt is bijzonder klein. De kans hierop is namelijk 0.00015 procent. Dat gaat dus niet zo snel gebeuren, maar gelukkig is de kans voor je tegenstander net zo klein.

Alle pokerhands van Texas Hold 'em op volgorde 22

Zelf pokeren?

Tegenwoordig kan je ook legaal pokeren in Nederland. Wil je meer lezen over Texas Hold 'em? Lees op CasinoPlaneet.com tips en strategieën om jouw winkansen te vergroten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.