boswandeling
4 leukste bossen van Nederland
Saved Read later
Deel dit bericht

4 leukste bossen in Nederland

De lente is weer begonnen, dus de meesten van ons krijgen weer zin om lekker naar buiten te gaan. Naast dat het ontspannen is, is de buitenlucht ook erg goed voor een mens. We worden er gelukkiger van, maar het is ook erg gezond. Natuurgeluiden hebben een goede invloed op onze welzijn, zowel mentaal als fysiek. De lente leent zich ook goed voor een boswandeling. Naast dat het stress verlagend werkt, toont onderzoek ook aan dat je hartslag, bloeddruk en spierspanning al binnen 3 minuten dalen als je in een natuurrijke omgeving bent. In dit artikel geef ik tips welke bossen het leukst zijn om naartoe te gaan.

  1. Het Baarnse Bos

Baarn, Utrecht

Het Baarnse Bos is een prachtige plaats, met romantische kronkelpaden. Het bos ligt tegenover Paleis Soestdijk en is 80 hectare groot. De ligging is prachtig, namelijk op de Utrechtse Heuvelrug in een aaneenschakeling van een aantal buitenplaatsen. Eigenlijk is het Baarnse Bos meer een park dan een bos. Daarnaast zijn er veel cultuur historische elementen in dit bos te vinden, bijvoorbeeld sterrenbos, zichtlanen, prachtige monumentale bomen, de Grote Kom en de Kleine Kom.

Bekijk ook:
Live band of DJ? Wat past het beste bij jouw trouwfeest?

Er zijn een aantal wandelpaden die je kunt volgen:

Baarnse Boswandeling

Staatsbosbeheer heeft de Baarnse Boswandeling uitgezet. De afstand is 4 km, waarbij je de paaltjes met de rode koppen volgt. Je start op de parkeerplaats naast het station. Je wandelt onder andere langs de Grote Kom, door het Sterrenbos en langs lanen met prachtige beuken.

Het Kabouterpad

Het Kabouterpad is speciaal voor kinderen, zodat jullie er een familie uitje van kunnen maken. Je krijgt een kaboutermuts, een echt gevulde knapzak en een kabouterboek, zodat je als een echte kabouter op pad kunt. In het kabouterboek staan leuke opdrachten die jullie kunnen uitvoeren. Na afloop krijgen de kinderen een kabouterdiploma. Je start bij ’t Eethuys-cafe De Generaal.

Groene Wissel Baarn

Met deze wandeling ga je door het Baarnse Bos naar Paleis Soestdijk. Daarna wandel je door de Hooge Vuursche het Landgoed Groeneveld in.

2. Nationaal Park De Hoge Veluwe

Hoenderloo, Gelderland

Een wandeling door het Nationaal Park is altijd een feest, in welk seizoen je er ook komt. Je hebt er kans om herten, wilde zwijnen, vossen en ander wild te spotten.

Bekijk ook:
Leukste pretparken van Nederland

3. De Loonse en Drunense Duinen

Giersbergen, Noord-Brabant

Het Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen staat ook wel bekend als De Brabantse Sahara. Het is een woest gebied, wat rijk is aan zowel grillige bomen, als aan duinen en stuifzand. In de loop der eeuwen zijn hele dorpen verdwenen onder dit zand. Tijdens deze wandelroute ontdek je hoe Giersbergen stand heeft kunnen houden.

Giersbergen wandelroute

Je start bij Herberg De Drie Linden (knooppunt 91) en de route is 12 km lang. Zorg dus dat je goede wandelschoenen aantrekt. Je volgt de knooppunten van de route, welke staan aangegeven. Uiteindelijk keer je weer terug naar knooppunt 91, bij Herberg De Drie Linden.

4. Nationaal Park De Maasduinen

Well, Limburg

Nationaal Park De Maasduinen ligt in noordoost-Limburg, tussen de Maas en de grens met Duitsland. Het is een groot natuurgebied, waar vroeger de Maas en de Rijn stroomden. Je vindt er diverse landschappen, dieren en planten. Niet ver buiten het park vind je bedevaartplaats de Kevelaer, wat ook zeker een bezoekje waard is.

Wandelroute De Maasduinen

De Maasduinen wandelroute is 17 km lang. Je start bij de parkeerplaats bij bezoekerscentrum De Maasduinen. Je kunt de hele routebeschrijving vinden op de website van de ANWB.

Deel dit bericht
Read later
Tiffany van der Wal

Mijn naam is Tiffany Blom, moeder van 2 kids: een jongen (2014) en een meisje (2018). Hobby's zijn wandelen, lezen, schrijven, en uitjes met het gezin.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.