Event trends 2022 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Event trends 2022

De verwachting is dat het komende jaar meer spectaculair dan ooit wordt in de eventbranche! Mits er genoeg kan worden geïnvesteerd. Er zijn alweer diverse festivals ingepland. Lowlands, Zwarte Cross en diverse andere bekende festivals gaan in 2022 weer van start. Proef je het bier al? Hoewel er lange tijd voornamelijk online events waren, is de technologie niet stil gaan staan om offline events extra indrukwekkend te maken. We maken wat dat betreft in de eventsector als het ware een technologische sprong van zo'n 2 jaar!

Online event niet meer weg te denken

Ook al mag offline weer van alles, het online event zal een grotere plek innemen dan voor de Corona. Door het corona beleid zijn mensen wel degelijk anders tegen online events aan gaan kijken. Voornamelijk zakelijk events, gaan vaak prima online. Wel zijn met name voor wat meer diepte in het gesprek fysieke bijeenkomsten nodig. De verwachting is dat je in 2022 ook steeds meer mixvormen ziet van online en offline. Hier liggen ook nog wel uitdagingen want het is soms best lastig om offline en online technisch goed met elkaar af te stemmen. Genoeg over zaken, tijd voor feesten…

Bekijk ook:
AI en Auteursrecht: efficiëntie en uitdagingen in het digitale tijdperk

Party met avatar

Er is op het gebied van technologie steeds meer mogelijk en de verwachting is dat dit in events terug zal komen. Met name bij grote dance events kan hiermee een nieuwe dimensie worden gecreëerd. Denk aan avatars en een 3D omgeving. Deze technieken kunnen als een soort premiummodel voor bijvoorbeeld Halloween feesten geweldig werken in bijvoorbeeld pretparken. Een rit in een achtbaan in bijvoorbeeld De Efteling met een virtual reality bril, waarbij de echte wereld en de online wereld met elkaar is vermengd? Durf jij het aan? De techniek is er, soms is het een kwestie van tijd.

Kleinschalige events

Naast dat de megagrote events weer kunnen, zie je een toenemende groep mensen die het kleinschalige meer zijn gaan omarmen. Bij deze events is personalisatie en het contact met de mensen erg belangrijk. Met name als een bedrijf informatie wil vergaren over hoe bijvoorbeeld een lezing wordt beleefd, kan kleinschalig beter werken.

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Events die weer geld opbrengen

De afgelopen 2 jaar was het afzien voor eventmanagers. Continue werd er van alles gecanceld. Nu mogen ze weer aan de slag. Bovendien, als je al iets kon organiseren, dan waren er zoveel regels bij, dat dit het zo goed als onmogelijk maakte om er nog geld mee te verdienen. Dit jaar ziet er weer hoopvol uit. De vraag is nog wel of het interen op het budget zorgt voor een ‘technologische vertraging'.

Old school met disco apparatuur

Er zijn natuurlijk altijd de welbekende dwarsliggers. De mensen die gewoon een ‘normaal feestje' willen. Gewoon gezellig, dat kan natuurlijk ook. Er wordt dan ook verwacht dat, old school party's met goede disco apparatuur het vermoedelijk ontzettend goed gaan doen in 2022. Na alle remmen weer los is het ook leuk om eens lekker ouderwets de voetjes op de dansvloer uit te dagen met grease lightning onder een discobal. Wel dan in de vorm van een silent disco, want niet iedereen wordt blij van die muziek.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.