Dit is waarom een powernap goed voor je is 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit is waarom een powernap goed voor je is

Even lekker wegdoezelen op de bank, op je bureau, in je stoel of in bed. Een powernap is bij veel mensen geliefd. En dat is niet gek, want bijna iedereen heeft wel eens een dip en echt behoefte om even de ogen dicht te doen. Naast het feit dat een powernap natuurlijk heerlijk is, heeft het nog allerlei andere voordelen. Des te meer reden om nog even vaker je ogen dicht te doen ’s middags. 

Meestal doe je een powernap om slaaptekort in te halen. De avond ervoor lang doorgewerkt of een avondje wezen stappen? Dan ben je de dag erna vaak echt even toe aan een middagdutje. Als je moe bent of gewoon een dip hebt, heb je vaak het gevoel dat je urenlang zou kunnen slapen. Echter is gebleken dat een korte powernap al een heel positief effect heeft. Helemaal niet nodig dus om urenlang in je bed te liggen, een klein dutje is al meer dan genoeg om je weer fitter te voelen. Een powernap van zo’n 20 minuten is al heel effectief. Dit komt omdat je tijdens deze 20 minuten in een lichte slaap blijft en je ook makkelijker weer wakker bent. Als je een langere powernap doet, heb je waarschijnlijk meer moeite met wakker worden en duurt het langer voordat je je weer helemaal fit voelt.

Bekijk ook:
7 opmerkelijke verschillen tussen ochtend- en avondmensen

Een powernap biedt gezondheidsvoordelen

Een powernap is niet alleen heel lekker, het is ook nog eens gezond. Ten eerste is een powernap heel goed voor je hart. Ook krijgt je geheugen een oppepper, verbetert het je alertheid, leidt het tot een verhoogde concentratie en verbetert het jouw stressniveau. Helemaal niet gek dus dat het in sommige landen de normaalste zaak van de wereld is dat een middagdutje na de pauze toegestaan is en veel gedaan wordt.

Een powernap stimuleert de creativiteit

Als jouw creativiteit je even in de steek laat, is het hoog tijd voor een powernap. Een powernap zorgt er namelijk voor dat de hersenen verfrist worden. Dit kan uiteindelijk leiden tot meer inspiratie en betere ideeën op een later tijdstip. Daarnaast wordt het na een powernap makkelijker om informatie op te slaan.

Powernap én koffie 

We weten allemaal dat koffie ervoor zorgt dat je meer energie krijgt. Hoewel je ’s avonds voordat je gaat slapen absoluut geen koffie moet gaan drinken om te voorkomen dat je een hele nacht wakker ligt, is deze combinatie bij een powernap wel ideaal. Wanneer je net voor een powernap een kop koffie drinkt, kickt de koffie na de powernap direct in. Dit komt omdat cafeïne even de tijd nodig heeft om te werken. Na deze powernap ben je gelijk helemaal wakker en heb je energie voor tien!

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Dit is waarom een powernap goed voor je is 14

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.