Tips om mieren te bestrijden in huis

0 Shares

Mieren zijn op het eerste gezicht zeer onschuldige dieren. Ze doen je verder geen kwaad, dus je besteedt er ook nauwelijks aandacht aan. Ze kunnen echter voor grote problemen zorgen als ze in grote getalen in huis terecht komen. Helaas geldt ook dat wanneer één mier zijn weg naar binnen weet te vinden, vaak de hele kolonie volgt. Met alle gevolgen van dien. Op dat moment wil je natuurlijk zo snel mogelijk van dit probleem verlost zijn.

Maar hoe klein en ogenschijnlijk onschuldig deze beestjes ook mogen zijn, ze zijn zeer lastig uit huis te verwijderen. Heb jij ook regelmatig een mierenplaag in huis? Is het iedere zomer hetzelfde liedje? Hier zijn enkele tips om mieren te bestrijden in huis. Zo weet je voortaan precies wat je moet doen!

Oorzaak aanpakken

Allereerst is het belangrijk om te bepalen wat de oorzaak is van de mierenplaag. Mieren komen met name af op voedselresten en zijn dan ook meestal in de keuken te vinden. Een groot probleem, want wanneer mieren op je eten terecht komen, dan moet dit eigenlijk direct weggegooid worden. Mieren poepen en plassen namelijk waar ze lopen. Als jij iets eet waar de mier op heeft gelopen, bestaat de kans dan ook dat je een voedselvergiftiging oploopt.

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Probeer de omgeving voor de mier dan ook zo onaantrekkelijk mogelijk te maken. Allereerst door bijvoorbeeld sterke plantengeuren zoals lavendel in de tuin te plaatsen. Dit verafschuwen mieren, waardoor ze minder snel geneigd zijn om jouw tuin op te zoeken en daardoor ook niet zo snel in huis terecht komen. Daarnaast moet je er zeker in het voorjaar en de zomer voor zorgen dat er minder etensresten in de keuken blijven staan. Spoel kopjes en borden direct af na gebruik. Als je deze verleidingen wegneemt, hebben mieren niets te zoeken in je huis.

Strooi babypoeder voor de achter- en voordeur

Weet je waar de muren steeds naar binnen komen? Strooi dan babypoeder op de grond voor de ingang. Hier zit een stof in waar mieren een hekel aan hebben. Daardoor zullen ze er niet zo snel overheen gaan en komen ze dus ook niet in huis terecht. Dit geldt ook voor koperdraadjes of vijfcentmuntjes. Mieren verafschuwen koper en vinden dit beslist niet prettig om overheen te lopen. Door koper buiten huis te plaatsen (het liefst bij de ingang), schrik je de mieren dan ook vliegensvlug af.

Maak gebruik van een lokdoosje

Voorkomen is beter dan genezen. Helaas kan je niet altijd alles voorkomen. De kans bestaat dus dat je alsnog mieren aan zult treffen in huis. Dan is het zaak om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Gelukkig zijn er verschillende middelen verkrijgbaar waarmee je mieren zo snel mogelijk uit huis kunt verwijderen. Bijvoorbeeld met behulp van een mierenlokdoosje.

Heb je geen speciale middelen in huis? Dan werken sommige natuurproducten ook. Probeer ze bijvoorbeeld te lokken door een pot met zoetigheid in de keuken te zetten. Voordat je het weet krioelen de mieren op dit potje en kun je ze eenvoudig uit huis zetten.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

237
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.