Oudste hond ter wereld overleden
Saved Read later
Deel dit bericht

Oudste hond ter wereld op 22 jarige leeftijd overlen

Afgelopen maandag is de oudste hond ter wereld overleden. Dit werd donderdag gemeld door het Guinness World Records. De hond heette Pebbles en heeft de leeftijd van 22 mogen halen.

Amerikaanse toyterriër

Pebbles was van het ras ‘Amerikaanse toyterriër’, wat een kruising is tussen een Engelse dwergterriër en een Foxterriër. De honden, die als ze volwassen zijn ongeveer 25 centimeter hoog kunnen worden, hebben een algemene levensverwachting van 13 tot 14 jaar.

De leeftijd van 22 die Pebbles gehaald heeft, is dus ook voor dit ras zelf bijzonder te noemen. Ze zou over slechts vijf maanden 23 geworden zijn. Pebbles is geboren in 2008 te Long Island.

Niet lang recordhouder

Het is nog niet zo lang geleden dat Pebbles de recordhoudende leeftijd in het Guinness World Records Book 2022 heeft weten te bemachtigen. Nog tot 16 maart 2022 behoorde de titel van oudste hond ter wereld toe aan een andere Amerikaanse hond, namelijk de chihuahua TobyKeith, die de leeftijd van 21 jaar had. Chihuahua’s kunnen tot de 18 jaar oud worden, dus ook zijn leeftijd was bijzonder te noemen.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Toen de eigenaren van Pebbles echter over de recordhouder lazen, werd de Amerikaanse toyterriër aangemeld als nieuwe drager van de titel. Deze werd haar in mei 2022 officieel gegeven. “Mijn partner zat op de bank en vrienden en familie belden dat ze een verhaal hadden gelezen over een 21-jarige hond die wereldrecordhouder was”, aldus Pebbles baasje Julie tegen Guinness World Records.

Oudste hond ooit was mogelijk 30 jaar

Hoewel haar leeftijd erg imponerend is, is de oudste hond ooit (althans, voor zover vastgelegd) 29 jaar en 286 dagen oud geworden. De hond, genaamd Max, was een kruising tussen een Terriër, Beagle en Teckel en is overleden op 15 mei 2014.

Het vermoeden is dat mogelijk de oudste hond ooit echter nooit een plekje in het Guinness World Records Book heeft weten te bemachtigen; in Australië is er een hond met de naam Maggie volgens haar baasje 30 jaar oud geworden. Bij gebrek aan een geboortebewijs kon dit echter helaas niet vastgesteld worden.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Het baasje baseerde haar leeftijd op het feit dat hij de hond als puppy gaf aan zijn zoon, die op dat moment 4 was. Op moment van aanmelding was zijn zoon inmiddels alweer 34.

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.