stier ontsnapt in de Achterhoek
Saved Read later
Deel dit bericht

Opgepast! Overstekende stier op de weg

Een loslopende stier op de weg. Heb je dit nieuws al eens eerder gelezen? Grote kans van niet. Toch wist een brutale stier in de Achterhoek uit te breken en besloot het er eens lekker van te nemen. Al gauw werd ontdekt dat het niet om een enkele stier ging. Het dier besloot twee van zijn ‘collega’s’ mee te nemen.

Het losgebroken dier bezorgde in eerste instantie veel kopzorgen, vooral bij de autoriteiten. Zoals bijna iedereen wel weet, kunnen stieren zeer gevaarlijk en agressief reageren. Gisteren heeft de politie bekend gemaakt dat het gevaar is geweken.

112 bellen

Direct na de ontsnapping van de drie stieren, werden de eerste twee vrijwel direct gevangen en teruggebracht naar de wei. De laatste avonturier daarentegen bleek voor een langere tijd spoorloos te zijn.

Na de ontsnapping werd de politie gewaarschuwd, die een burgernet bericht naar buiten bracht. Hierin werden omwonende gewaarschuwd voor het loslopende dier en gevraagd om direct de alarmlijn te bellen, mochten zij het dier tegenkomen. Een loslopende stier kan tenslotte voor nare situaties zorgen en dat moest voorkomen worden. Gelukkig zijn er geen meldingen gedaan van gewonden.

Thuis gevonden

Op maandag brak de stier uit en bleef vervolgens de hele dag spoorloos. De politie schakelde verschillende hulpmiddelen in om het dier te vinden. Waaronder een drone. Ook stond een dierenarts paraat, mocht een verdoving noodzakelijk zijn. Er waren echter geen vermoedens waar de stier zou kunnen zijn. De zoektocht werd al snel afgebroken.

Bekijk ook:
Dit zijn de 10 grootste CO2 vervuilers van Nederland

Dit alles is niet nodig gebleken. Afgelopen dinsdag kwam de stier zelfstandig teruggelopen naar zijn stal en zijn eigenaren.

De eigenaren van het dier hebben verder niet gemeld of de stier gewond is geraakt bij zijn grote avontuur. Belangrijker is, dat het dier veilig thuis is en inwoners geen letsel hebben opgelopen. Als hij toch eens kon praten,  dan zou hij kunnen vertellen wat hij allemaal heeft meegemaakt. Ben jij ook benieuwd?

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.