Onverkochte kerstbomen? Berlijn heeft een wel heel opmerkelijke oplossing gevonden 13
Poll bekijken
Saved Read later
Deel dit bericht

Onverkochte kerstbomen? Berlijn heeft een wel heel opmerkelijke oplossing gevonden

Inmiddels ligt de kerstperiode alweer een aantal weken achter ons, maar of inmiddels alle kerstbomen alweer zijn verdwenen uit de woonkamers blijft begin januari altijd de vraag.

En wat gebeurt er eigenlijk met de kerstbomen die massaal zijn gekapt, maar uiteindelijk toch niet werden verkocht? In Duitsland heeft het stadsbestuur van Berlijn er in ieder geval een creatieve oplossing voor gevonden.

Een opvallend nieuw doel

In de betoverende atmosfeer van de Berlijnse dierentuin wordt de kerstsfeer namelijk niet alleen door mensen, maar inmiddels ook door de dieren met open armen ontvangen. Op een rustige donderdag werden hier de onverkochte kerstbomen uitgepakt in de dierentuin, om vervolgens de dieren een leuke tijd mee te bezorgen.

Een zorgvuldige keuze, want alleen de meest verse bomen van betrouwbare leveranciers kregen een uitnodiging voor dit exclusieve festijn. Kortom: geen bomen van het publiek hier – dat zou immers kunnen leiden tot ongewenste chemicaliën of overblijfselen van versieringen.

Olifanten stelen de show

De sterren van de show waren ongetwijfeld de olifanten, die vol enthousiasme takken afscheurden en ze met een mix van behendigheid en speelsheid door hun verblijf slingerden. Een waar schouwspel waarbij de kerstbomen als ware acrobaten dienden.

De Europese bizons, minder fanatiek, kozen voor een meer ontspannen benadering door zich comfortabel in de bomen te nestelen alvorens eraan te knabbelen.

En laten we vooral de rendieren niet vergeten. In plaats van simpelweg te eten aan de naalden, gingen deze nieuwsgierige dieren op ontdekkingstocht en speelden met hun groene metgezellen. Alsof ze een winterwonderland verkenden, maar dan in hun eigen vertrouwde verblijf.

Conclusie

Deze opmerkelijke herbestemming van onverkochte kerstbomen in de Berlijnse dierentuin benadrukt niet alleen de creativiteit van het stadsbestuur, maar toont ook de zorg voor zowel de natuur als het welzijn van de dieren op een leuke manier.

Door de afgedankte kerstbomen te gebruiken als verrijking voor de leefomgeving van de dieren, wordt niet alleen een duurzaam alternatief gevonden voor het traditionele gebruik van kerstbomen, maar wordt ook een tastbaar voorbeeld gegeven van hoe we met ogenschijnlijk nutteloze items een nieuw leven kunnen geven.

Poll Wanneer gaat bij jou de kerstboom de deur uit?

Meteen na kerst45.8%
Aan het begin van het nieuwe jaar29.2%
Halverwege januari25%
📊 Bekijk resultaten
Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

210

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.