Liever met je kat dan met je schat op de foto
Saved Read later
Deel dit bericht

Liever met je kat dan met je schat op de foto

Mensen hebben steeds meer over voor hun huisdier. Onze huisdieren nemen elk jaar weer een belangrijkere plaats in ons leven in. Petsplace.nl deed er onderzoek naar en van de resultaten kijken wij helemaal niet gek op. Tenslotte veroveren die donzige wezens met hun vragende ogen meteen ons hart. Maar dat de liefde voor onze dieren best ver gaat, blijkt wel uit het feit dat veel mensen liever met hun kat dan met hun partner op de foto gaan. Ga jij ook liever met je hond of kat dan met je schat op de foto?

Uitsloven voor een verjaardag

De verjaardag van ons huisdier staat doorgaans in hun dierenpaspoort, dat je krijgt bij de dierenarts. Heb je een hond of kat uit een nestje, dan heb je de geboortedatum vast van de vorige eigenaar gehoord. Zo’n 43% van de hondeneigenaren viert de verjaardag van hun hond, terwijl dat bij katteneigenaren rond de 30% ligt. Vaak wordt hierbij gedacht aan een traktatie en aan een cadeautje in de vorm van snoepjes of een speeltje. Maar je kunt de verjaardag uiteraard zo groots vieren als je zelf wilt. In het filmpje hieronder zie je wat voorbeelden van echte kattenverjaardagen.

Populaire cadeaus voor katten

Voor katten kun je allerlei handige zaken aanschaffen, zoals een reismandje, drinkfonteintje en een voerbakje, maar er zijn nog veel meer zaken die vaak gekocht worden voor een kat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een krabton. Dit is een moderne variant van een krabpaal, waarmee de kat echt lekker kan spelen. Kiest je kat toch eerder voor je meubilair, dan kun je nog proberen de krabton of krabpaal interessanter te maken met kattenkruid. Ook speelmuisjes met kattenkruid zijn een aanrader.

Bekijk ook:
De beste gratis apps voor foto’s bewerken

Populaire cadeaus voor honden

Een hondenbezitter kiest nog maar zelden voor de traditionele halsband. Een tuigje of harnas is veel comfortabeler voor de hond en het is dan ook een ideaal cadeautje voor een hondenverjaardag. Omdat honden graag wandelen, rennen en actief zijn, is een speeltje met een balletje ook altijd een goed idee. Wil je de hond echt verwennen, dan kun je kiezen voor een speciaal bot om op te kluiven. Zeker weten dat je hond je dankbaar is. Wanneer je een bubbel wilt drinken om op je hond te proosten, dan kun je altijd nog kiezen voor een speciale hondenprosecco. Cheers!

Verjaardagsvisite

Honden gaan wat gemakkelijker met elkaar om, al ken jij je eigen hond natuurlijk het beste. Een andere, bekende hond uitnodigen voor de verjaardag van jouw hond, kan dan ook prima. Als je weet dat de honden goed met elkaar op kunnen schieten, verwen je je hond hier echt mee. Bij katten is dit vaak een ander verhaal. Katten hebben een langere periode nodig om aan elkaar te wennen. Zomaar een andere kat uitnodigen voor de verjaardag, is dus niet altijd zo’n geslaagd idee.

Bekijk ook:
Maak makkelijk selfies met je kat

Hond of kat mee op vakantie

De hond of kat mee op vakantie nemen? Bijna de helft van de mensen die meededen aan het onderzoek, gaven aan dat zij hun hond altijd meenamen op vakantie. Een kat meenemen op vakantie kun je proberen, maar hier kleven wel nadelen aan. Je kunt een kat sowieso nooit los in de auto meenemen. Dit kan de gevaarlijkste ongelukken veroorzaken, maar je kunt je kat ook gemakkelijk kwijtraken wanneer er een deur of raam wordt geopend en de kat in paniek wegrent. Katten zijn gewoontedieren en zijn het best wanneer ze in hun eigen, vertrouwde omgeving kunnen blijven.

Kat vakantie

Liever je kat dan je schat op de foto

Huisdieren zijn fotogeniek, al is het soms moeilijk om ze in een vaste positie te houden voor een foto. Maar 83% van de deelnemers aan het onderzoek van Pets Place geeft aan dat ze liever met hun huisdier dan met hun partner op de foto gaan. Ga jij ook liever met je hond of je kat op de foto dan met je partner?

Deel dit bericht
Read later
Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.