Walrus Freya ingeslapen

Bekende walrus Freya is ingeslapen

0 Shares

De haven van Oslo was nog nooit zo populair. Enkele weken geleden meerde walrus Freya aan en dat zorgde voor veel nieuwsgierigheid en hilariteit. Zowel onder Noorse inwoners als onder buitenlanders. Ook social media raakte niet uitgepraat over de bijzondere verschijning, die ook al eens is gespot aan de Nederlandse kust.

Afgelopen weekend kwam het bericht naar buiten dat walrus Freya is ingeslapen door de plaatselijke autoriteiten. En de reden van de euthanasie, die zorgt voor een hoop boosheid en onbegrip.

Humoristisch

Walrus Freya trok heel wat bekijks in de haven en op social media. Op verschillende video’s is te zien hoe de walrus zorgt voor veel hilariteit. Zo klom het dier zonder pardon op verschillende boten, die in de haven lagen aangemeerd. Tja, walrussen hebben ook zo hun behoeftes.

Door het enorme gewicht van de walrus (meer dan 600 kilo!) kantelde de boten regelmatig om. Op het bekende platform TikTok werden de filmpjes massaal gedeeld. Het leverde hilarische beelden op. Iedereen ging een beetje van Freya houden.

Afstand

Veel mensen wilden de walrus met eigen ogen bekijken en trokken massaal richting de haven van Oslo; de verblijfplek van walrus Freya. Veel bezoekers hielden echter geen rekening met het feit, dat walrussen nog altijd wilde dieren zijn.

De aanwezigheid van mensen kan door deze dieren als stressvol of beangstigend worden ervaren. Zo neemt de kans op agressiviteit naar mensen toe. De plaatselijke autoriteiten hebben bezoekers hier meerdere malen voor gewaarschuwd.

Bezoekers zouden dicht op het dier hebben gestaan en geprobeerd hebben om het aan te raken. En eerlijk is eerlijk, 600 kilo geeft echt niet mee. Dat kan linke soep worden.

Beslissing

De autoriteiten hebben walrus Freya inmiddels laten inslapen, als gevolg van onvoldoende afstand van bezoekers. Slechts een dag na deze waarschuwingen, werd de walrus al ingeslapen. Het nieuws zorgt voor veel onbegrip en boosheid. Ook SOS Dolfijn reageert verbijsterd op het nieuws.

Zij geven aan, dat afzetting van het gebied effectiever en diervriendelijker zou zijn geweest. Toen Freya baantjes zwom in de Nederlandse wateren, heeft SOS Dolfijn deze optie ook al overwogen.

Ook een dergelijke verhuizing zou uitgesloten zijn. Volgens Noorwegen zou dit zo hoog in de kosten oplopen, dat het nauwelijks haalbaar zou zijn. Eén ding is zeker: Freya wordt hoe dan ook gemist.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

129
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.