100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij 12
Saved Read later
Deel dit bericht

100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij

100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij 16

Binnenkort wordt de maximumsnelheid op de snelwegen verlaagt naar 100 kilometer per uur. Dat wordt inhouden dus. Ondertussen kun je rustig genieten van alle flora en fauna dat de omgeving waarin je rijdt te bieden heeft. Sterker nog, er is een kans dat de plaatselijke fauna sneller op zijn bestemming komt dan jij. Er zijn namelijk dieren die in staat zijn om zeer hoge snelheden te halen. Hieronder een aantal verbluffende voorbeelden.

Europese haas (75 km p/u)

100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij 17

Deze haas wordt ook wel de bruine haas genoemd. Door zijn lange poten zijn ze in staat om zeer snel te rennen. Er zijn snelheden tot wel 75 km p/u gemeten. Neem daarbij het feit dat dit beest extreem scherpe bochten kan nemen zonder uit balans te raken. Next level tikkertje spelen voor pro’s dus.

Zeilvis (100 km p/u)

De naam heeft deze vis te danken aan de vin op zijn rug. Deze vis heeft een lange snuit en een gestroomlijnd lichaam waarmee het snelheden kan halen tot wel 100 km p/u. Ze kunnen tot wel 3,5 meter lang worden en lijken erg veel op zwaardvissen. Hier kan geen torpedo tegenop.

Bekijk ook:
Vaarwel vieze kattenbak: Ontdek de Zedar K900, de ultieme oplossing voor een schone kattenbak

Slechtvalk (320 km p/u)

100 km p/u op de snelweg, deze dieren houden je bij 18

Deze valk komt wereldwijd voor, maar vooral in Europa en Azië jaagt deze snelheidsduivel op alles wat rent en vliegt. Prooien zijn kansloos als deze vogel een duikvlucht inzet, want dan kunnen er snelheden van 320 km p/u gemaakt worden. Dit zijn onvoorstelbare snelheden, probeer jij dat maar eens bij te houden met je karretje.

Bulvleermuis (97 km p/u)

Vleermuizen zijn snel en enorm wendbaar. De bulvleermuis heeft het vliegen zo geperfectioneerd dat rondvliegende insecten zijn opgegeten voordat ze kans krijgen om te reageren op dit roofdier. Deze vleermuis maakt perfect gebruik van de wind en anticipeert hierop tijdens het jagen. Hierdoor is hij in staat om snelheden tot wel 97 km p/u te halen. Dat is bloedzuigend snel.

Jachtluipaard (105 km p/u)

Dit dier mag natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. Deze katachtige is bekend om zijn snelheid. Als dit dier achter je aanzit dan maak je geen schijn van kans. In minder dan 3 seconden kan een jachtluipaard versnellen van 0 naar 105 km p/u, ongelofelijk! Hij houdt dit echter maar 60 seconden vol, maar dat is vaak lang genoeg voor een succesvolle jacht.

Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Spoorwiekgans (142 km p/u)

Een gans in dit lijstje? Jazeker. Deze gans kan snelheden bereiken tot wel 142 km p/u. De spoorwiekgans komt niet in Europa voor, hier zijn de ganzen een stuk slomer. Als je dit type gans in volle glorie wilt aanschouwen dan zal je naar het zuiden van Afrika moeten rijden, ten zuiden van de Sahara.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.