in

Jehova’s onder staatstoezicht vanwege misbruikrapport

Uit onderzoek in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat jehova’s een ernstig probleem wat betreft seksueel misbruik hebben. Ook melden zij beschuldigingen hierover niet of met tegenzin aan de politie. Verscherpt staatsonderzoek is nodig volgens de uitkomsten van het onderzoek, omdat de jehova’s een gesloten gemeenschap zijn. 

Er is onderzocht hoe er binnen de kerk wordt omgegaan met misbruik. Uit het rapport zou blijken dat drie kwart van de slachtoffers van misbruik binnen de kerk vindt dat zij onvoldoende geholpen zijn. 751 respondenten deelden hun misbruikverhaal met de Utrechtse wetenschappers. Toch is de geloofsgemeenschap het niet eens met het rapport, en noemt het discriminatie op basis van godsdienst. Als de rechter de jehova’s geen gelijk geeft, verschijnt het rapport donderdag.

Geschreven door Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kittens in een doos op straat gedumpt

Dove man klaagt Pornhub aan