Zakelijke lease en Private Lease? Het verschil uitgelegd 11

Zakelijke lease en Private Lease? Het verschil uitgelegd

0 Shares

Ben je als ondernemer van plan om een zakelijke auto te leasen? Dan kun je kiezen tussen zakelijke lease en Private Lease. Welke optie in jouw situatie fiscaal het meest interessant is, hangt af van een aantal zaken. Denk bijvoorbeeld aan bijtelling. Lees hier alles over de verschillen en ontdek de lease die het beste bij jou past.

Waarom kiezen voor zakelijk leasen in plaats van Private Leasen?

Wanneer je een zakelijke auto wilt leasen, kun je kiezen uit zowel zakelijke lease als Private Lease. In sommige gevallen kan Private Lease fiscaal de meest interessante optie zijn. Toch blijkt in de praktijk bij veelvuldig gebruik van je zakelijke auto zakelijke lease meestal de beste optie.

Kies je voor zakelijke lease? Dan heb je meestal de keuze tussen Financial Lease en Operational Lease. Het verschil tussen deze twee zit in de bijkomende service. Zo betaal je bij Financial Lease alleen voor het rijden in de auto. Kies je voor Operational Lease? Dan zit het onderhoud, de autoverzekering en wegenbelasting ook in het vaste maandbedrag.

Bekijk ook:
De verschillende toepassingen van LED boarding bij voetbal

Bepaal eerst je bedrijfsbehoeften en financiële situatie

Om een goede keuze te kunnen maken tussen zakelijk leasen en Private Lease, is het verstandig om eerst de bedrijfsbehoeften en financiële situatie in kaart te brengen. Ook het privégebruik van je (zakelijke) auto is van invloed.

Wil je bijvoorbeeld privé kilometers gaan maken in je zakelijke auto? Dan is het verstandig om een schatting te maken. Ligt het aantal privékilometers hoger dan 500? Dan is een Private Leaseauto de beste keuze. Je betaalt dan geen bijtelling voor de privé kilometers die je rijdt.

Zakelijke lease en Private Lease? Het verschil uitgelegd 12

Vergelijk de kosten tussen zakelijk leasen en Private Leasen

Kosten zakelijk leasen

Rijd je met zakelijke lease in je auto? Dan wordt je auto tijdens privéritten als inkomen gezien. Met de zakelijke auto heb je immers een manier van vervoer gekregen. Je mag kosteloos tot 500 kilometer privé gebruikmaken van je zakelijke auto. Rijd je meer? Dan betaal je voor privégebruik. Dit heet bijtelling. Het bijtellingstarief ligt op 16% voor elektrische auto’s tot € 35.000, en 22% voor brandstof auto’s. De bijtelling wordt bij je loon opgeteld. Dit verhoogt vervolgens weer de inkomstenbelasting die je in totaal betaalt.Kosten Private Lease voor zakelijk gebruik

Bekijk ook:
Waarom is vegan proteïne poeder de beste eiwitshake?

Wanneer je zakelijk rijdt in een Private Leaseauto, mag je met de kilometervergoeding je zakelijke kilometers declareren. In de praktijk zijn de kosten vaak wel hoger dan de vergoeding. Daarnaast zijn de kosten en de btw fiscaal niet aftrekbaar

Tot slot is het goed om te weten dat een BKR-registratie verplicht is bij Private Lease voor je zakelijke auto.

De fiscale voordelen van zakelijk leasen

Bij zakelijke lease wordt je auto gezien als bedrijfskosten, in plaats van inkomen. De auto staat op naam van je bedrijf en de kosten die je maakt zijn aftrekbaar van de winst. Omdat je de auto zakelijk leaset, is er ook geen BKR-registratie nodig bij zakelijke lease.

333
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.