Wat is chiptuning? Inclusief de voordelen! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is chiptuning? Inclusief de voordelen!

Chiptuning is heel simpel uitgelegd het elektronisch opvoeren of het verbeteren van de prestaties van moderne automotoren. De standaard software in het motormanagement van auto’s is vaak niet optimaal. Echter kunnen auto’s vaak vele malen meer vermogen creëren dan het standaard vermogen in auto’s. En dit is waar chiptuning om de hoek komt kijken. Chiptuning lost dit op en zorgt ervoor dat auto’s een verbetering in het vermogen realiseren van maar liefst tussen de 15% en 35%. Een ander voordeel is dat het brandstofverbruik door chiptuning tot 15% kan verminderen.

Het verbeteren van de motor prestaties is mogelijk voor een groot aantal merken, waaronder Volkswagen, Audi, Lexus, Opel, Ford, Smart en BMW tuning.

Hoe werkt chiptuning?

Een auto wordt op een speciale accu controller gezet. Vervolgens wordt de software van het motormanagement gelezen en daar wordt een back-up van gemaakt. Die software wordt opgestuurd naar een chiptuning engineer die de software vergelijkt met een database van eerdere software versies.

Bekijk ook:
Theorie-examen oefenen met een online cursus: Hoe werkt het precies?

De versie die het beste bij de auto past wordt gekozen. Alleen de waarden die verantwoordelijk zijn voor de prestaties van de motor worden gebruikt en aangepast bij chiptuning. Zo ontstaat er een op maat gemaakte chiptuning. Veiligheid en snelheid woorden gegarandeerd.

Het goede hiervan is dat het ook legaal is in Nederland, zolang het binnen alle wettelijke milieu grenzen blijft die gelden in Nederland.

In zijn totaliteit duurt het chiptunen zo’n zes tot acht uur en begint vanaf 249,- euro. Dit hangt vaak af van de drukte en de moeilijkheid van de wagen.

De voordelen van chiptuning samengevat

  • Betere prestaties
  • Beter geluid
  • Comfortabeler rijden
  • Minder brandstof gebruik

Op zoek naar een partij die kan helpen bij het verbeteren van het vermogen? Mijn Chiptuning kan je daar bij helpen!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.