Tips om geld te besparen op je auto 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips om geld te besparen op je auto

De meeste Nederlandsen rijden maar al te graag in hun auto, maar dit kan nog aardig duur zijn. De brandstof, reparaties, onderhoudsbeurten en autoverzekering kunnen samen een behoorlijke kostenpost vormen en daar word je niet bepaald blij van! Een auto kost altijd veel geld, maar door het volgen van de onderstaande tips kan je dit wel flink verminderen. Lees dus snel verder als je wilt ontdekken hoe jij geld kan besparen op je auto!

1. Kies voor een tweedehands auto

Als het ergens wel loont om voor een tweedehands product te gaan, dan is het wel bij het kopen van een auto. Niets voor niets grappen mensen wel eens dat een nieuwe auto de helft minder waard is zodra die wegrijdt van de parkeerplaats. Zo extreem is het gelukkig niet, maar na een paar jaar rijden is je auto wel degelijk veel minder waard. Een tweedehands auto is daarentegen veel goedkoper en dan heb je dus ook veel minder waardeverlies.

In Nederland rijden veel mensen in een tweedehands auto, dus je zal dan echt niet de enige zijn. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek telt ons land ongeveer 9 miljoen personenauto's en een groot deel daarvan is tweedehands. In 2020 werden er meer dan 2 miljoen occasions verkocht, dus dat laat wel zien hoeveel mensen op deze manier geld willen besparen!

Occasion

2. Kies de juiste autoverzekering

Je kan ook flink wat geld besparen door te kiezen voor de juiste autoverzekering. Door de beste keuze kan je soms wel meer dan 100 euro per jaar hierop besparen. Met de volgende tips kan je ook nog bezuinigen op je autoverzekering:

  • Verzamel schadevrije jaren; als je meer schadevrije jaren hebt, krijg je ook meer korting op de basispremie. Bij kleine schade kan je dit dus wellicht beter zelf vergoeden, want dan heeft dit geen nadelig effect op je schadevrije jaar.
  • Jaarbetaling; vaak kan je kiezen tussen een jaarlijkse of maandelijkse betaling. Een maandelijkse betaling is verleidelijk, omdat je dan niet alles in een keer hoeft te betalen. Echter, de jaarlijkse betalingen zijn in totaal vaak net wat goedkoper. Dit komt doordat verzekeraars regelmatig een toeslag vragen bij de maandelijkse variant.
  • Hoger eigen risico; ben je een veilige rijder en heb je bijna nooit schade, dan kan je een hoger eigen risico overwegen. Zo word premie een stuk lager.
  • Let op de leeftijd van de auto; bij een autoverzekering is de leeftijd van de auto ook van belang, want problemen bij oudere auto's worden minder vergoed. Het is daarom verstandig om de dekking aan te passen aan de leeftijd van de auto.
  • Geen dubbele dekking; let erop dat je niet dubbel bent verzekerd. Het is namelijk niet echt kostenbesparend als je twee keer voor hetzelfde moet betalen!

Tips om geld te besparen op je auto 14

3. Goedkoopste brandstof

Als je veel op de weg bent dan geef je ook veel geld uit aan de brandstof. Dat is niet te vermijden, maar je kan wel kiezen waar je de brandstof haalt. De prijzen van tankstations willen nog wel eens verschillen, dus houdt deze goed in de gaten!

Bij elektrische auto's kan je hier ook op besparen. Zo is opladen bij een thuisoplader gemiddeld goedkoper dan bij een openbare oplader. Probeer je ritjes dus goed te plannen!

Bekijk ook:
Dit waren de populairste autokleuren in 2020

4. Banden

Met de banden van de auto kan je ook wat geld besparen. Zo is het belangrijk dat je banden de juiste bandenspanning hebben, want hiermee bespaar je brandstof. Daarnaast is het ook aan te raden om gebruik te maken van winter en zomerbanden, want ook met de juiste bandenkeuze verminder je het brandstofverbruik.

Zwarte Toyota 4 Deurs Truck

5. Gebruik de auto minder

Als laatste kan je ook geld besparen op je auto door er simpelweg minder gebruik van te maken. Kleine afstanden kan je ook lopend overbruggen, of met de fiets. En dat is ook nog eens goed voor je gezondheid en het milieu!

Gratis stockfoto met avontuur, berg, boom

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.