Welke verschillende VR headsets zijn er? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Welke verschillende VR headsets zijn er?

Voor de meeste VR-games heb je een VR headset nodig, maar wist je dat er meerdere soorten VR headsets bestaan? Wil je weten welke headset het beste bij je past? Dan moet je snel verder lezen, want in dit artikel zetten we de verschillende headsets voor je op een rij!

PC VR headset

Met de PC VR-brillen sluit je een VR-bril aan op de computer, om zo een VR game te spelen. Dit is voor fanatieke gamers vaak de favoriete VR Headset, omdat je hiermee – met behulp van een krachtige pc – bijna alle VR games wel kan spelen. Door gebruik te maken van een goede pc zijn de beelden van de bril dan ook haarscherp, waardoor de virtuele wereld nog dichterbij komt dan ooit te voren.

Je hebt verschillende VR headsets voor de pc, met uiteenlopende prijzen. De goedkoopste vr headsets voor de PC kosten al gauw honderden euro's, maar voor een betere kwaliteit ben je vaak meer dan duizend euro kwijt.

Tegenwoordig kan je echte topgames spelen met een VR headset voor de computer. Denk bijvoorbeeld aan Resident Evil, Batman: Arkham, Star Wars: Tales from the Galaxy's Edge, Skyrim, No Man's Sky en Minecraft.

VR

Standalone VR Headsets

Heb je geen dure en krachtige computer, maar wil je toch graag VR games spelen? Dan is de standalone VR headsets de perfecte koop voor jou. Dit is namelijk een draadloze VR-bril waarbij je zonder computer VR games kan spelen. Deze VR-brillen zijn dus ideaal voor gamers die op een laagdrempelige manier kennis willen maken met de virtuele games.

Oculus Quest 2

Er zijn op dit moment meerdere goede Standalone VR headsets op de markt te vinden, maar de Oculus Quest 2 is ongetwijfeld een van de populairste headsets van dit moment. Dat is niet zo verrassend, want deze bril heeft een sterke processor waardoor deze games op een hoge kwaliteit kan afspelen. Daarnaast is de Oculus Quest 2 goed te betalen, en dat heeft de populariteit ook zeker geen kwaad gedaan.

Er zijn op de Oculus Quest 2 meerdere top games die je kan spelen. Denk bijvoorbeeld aan SuperHot, Population: One, Half-Life: Alyx, Beat Saber, Gorilla Tag, Gravity Sketch of The Walking Dead: Saint & Sinners.

Bekijk ook:
Top 3 populairste VR headsets van 2022

OQ2

Augmented Reality Headsets

Als alternatief op de VR headsets heb je ook de AR Smart glasses. Dit zijn brillen waarbij er gebruik wordt gemaakt van de augmented reality. Hierbij krijg je alles uit de echte wereld nog mee, maar krijg je – door de bril – een extra virtuele toevoeging. De AR bril maakt dus een combinatie tussen de fysieke wereld en virtuele wereld.

Welke verschillende VR headsets zijn er? 17

Smartphone VR headsets

Wist je dat je ook met behulp van je smartphone kan genieten van een virtuele wereld? De nieuwste smartphones zijn namelijk zo geavanceerd dat ze – samen met een Smartphone VR headset – gebruikt kunnen worden voor VR games. Je plaatst hierbij de smartphone in de headset en met behulp van speciale lenzen kom je terecht in de virtuele wereld.

Een voordeel van de smartphone VR ervaring is dat een stukje goedkoper is dan de gemiddelde VR headset. Deze bril maakt namelijk vooral gebruik van de telefoon voor de VR-ervaring en daarmee is deze een stuk minder duur. Als nadeel kan je wel stellen dat de VR ervaring wat minder is, omdat de graphics op een telefoon vaak van lagere kwaliteit zijn.

Leuke VR games die je op de smartphone kan spelen zijn onder meer Water Slide 3D, Jurassic VR, Roller Coaster VR en Deep Space Battle VR.

Welke verschillende VR headsets zijn er? 18

Haptisch vest

Bij een VR ervaring denken veel mensen aan een VR headset, maar tegenwoordig heb je ook haptische vesten – zoals de bHaptics TactSuit X40 – waarmee de virtuele wereld nog echter lijkt. Met een haptisch vest voel je haptische feedback uit de game terug op je lichaam. Zo worden je zintuigen nog meer geprikkeld, waardoor je extra wordt ondergedompeld in de digitale werkelijkheid.

Een haptisch vest is bijvoorbeeld erg leuk als je van actiegames houdt. Tijdens een potje boksen voel je precies waar de tegenstander je raakt. En tijdens een schietgevecht voel je dus ook als je geraakt wordt. Op dat moment is dat misschien wel een beetje pijnlijk, maar hierdoor krijgt de game een super realistisch gevoel.

Wil je meer weten over de haptische vesten voor VR? Dan moet je gauw de onderstaande video kijken. Hierin geeft YouTuber Matteo311 een review van het bHaptics x40 vest.

Welke VR headset kies jij?

Al met al zijn er dus veel verschillende soorten VR headsets te vinden. De VR headset voor de computer is geschikt voor fanatieke gamers die vaak dit soort games spelen. De standalone VR headset is een goed alternatief voor gamers die nog weinig ervaring hebben met VR en een laagdrempelige ervaring willen. De smartphone VR headset is leuk als je goedkoop aan de slag wilt gaan met de VR games. En als je liever voor de augmented reality ervaring gaat, kan je kiezen voor AR glasses!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Unbound VR.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.