Private lease van auto steeds populairder in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Private lease van auto steeds populairder in Nederland

In Nederland is het private leasen van een auto met een opmars bezig. In 2014 reden er ongeveer 17.000 private lease auto's in Nederland rond. In een paar jaar is die populariteit flink gegroeid, want in 2019 reden er maar liefst 188.000 private leaseauto's. Dat is meer dan 10 keer zoveel! Tijd om de private lease van auto's eens onder de loep te nemen. 

Nederland is een autoland. In ons land hebben we maar liefst 8.5 miljoen auto's in bezit. En dat aantal neemt elk jaar toe. Dat houdt tevens in dat ongeveer één op de twee Nederlanders een auto heeft. Als je de minderjarigen buiten deze vergelijking houdt, dan kan je stellen dat ongeveer drie op de vier Nederlanders in het bezit is van een auto.

We zijn dus gek op auto's. En dat zie je ook terug in de verkoopcijfers. In Nederland gaan er elk jaar honderdduizenden auto's over de vloer. Zo werden er bijvoorbeeld in 2017 – volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek – maar liefst 414.000 nieuwe personenauto's verkocht. Best veel!

Private lease van auto steeds populairder in Nederland 15

Private lease

Naast het kopen van een auto, zijn er ook genoeg mensen die kiezen voor een leasecontract. Het leasen van auto's wordt vaak nog steeds geassocieerd met de zakelijke wereld. Maar de laatste jaren wordt ook een andere vorm leasen in Nederland steeds populairder: de private lease.

De private lease van auto's maakt in Nederland een groeiende trend door. Volgens cijfers van de Vereniging Nederlandse Autoleasemaatschappij neemt het aantal private leasecontracten elk jaar met duizenden toe. Zo groeide de markt van private leasecontracten – naar schatting – ruim 25 procent: met ongeveer 150.000 leasecontracten in 2018, naar ongeveer 188.000 leasecontracten in 2019.

Waarom private lease?

Kennelijk zijn er dus steeds meer privé autorijders die een voorkeur geven aan een private lease. Waarom vinden zij het fijner om een auto te leasen in plaats van er een te kopen? Volgens de website Autonomer.nl geeft het private leasen van een auto verscheidende voordelen:

  • Een nieuwe auto kost heel veel geld. Het gezegde “rip uit je lijf” lijkt hierbij goed van toepassing. Bij een private lease heb je hier echter geen last van. In plaats van een groot bedrag vooraf te betalen, betaal je maandelijks één vast bedrag. Hierdoor verdeel je de kosten over een grotere periode, en dat is vaker makkelijker te betalen.
  • En dat ene vaste bedrag is ook een voordeel, want in dat vaste bedrag zijn vaak meerdere kosten inbegrepen, zoals; verzekering, wegenbelasting, onderhoud, reparatie, pech onderweg en afschrijving.
  • Daarnaast zit je maar voor een bepaalde periode aan je auto vast. Nadat je leasecontract is afgelopen, kan je weer een nieuwe auto uitzoeken. Er zijn zelfs leasecontracten met een looptijd van slechts 12 maanden. Al hebben de meeste contracten een iets langere looptijd!

Private lease van auto steeds populairder in Nederland 16

Private lease occasion

Het private leasen van auto's kan dus helemaal niet zo'n gek idee zijn. Als je bij een private leasecontract nog wat geld wil besparen zou je de lease van een occasion kunnen overwegen. Bij private lease occasions – pak je dus een “tweedehands” auto, maar dat kan veel in de prijs schelen. Omdat je dan gebruik maakt van een iets minder nieuw model hoef je maandelijks ook veel minder geld ervoor te betalen. Dat is zeker het overwegen waard!

Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.