motor
Saved Read later
Deel dit bericht

7 signalen dat uw motor niet in orde Is

Wie een motor heeft, weet dat deze veel gemak biedt, maar ook zorg nodig heeft. Onderhoud uitvoeren is essentieel om de veiligheid te garanderen en de goede werking van alles te behouden. Zonder dit kan het risico op ongevallen immers verdrievoudigen.

Om het juiste moment te weten om een ​​beroep te doen op onderhoud, controleert u de data in de gebruikershandleiding, maar het is ook de moeite waard om op enkele signalen te letten, zoals:

1 – Verwarming

Er kan schade zijn aan de ventilator, waterpomp of gebrek aan watercirculatie door het circuit of gebrek aan radiatorkoeling. In dit geval is het aanbevolen om het slepen aan te vragen en de auto naar een gespecialiseerde monteur te brengen om de oorzaak van de oververhitting te achterhalen.

2 – Geluiden

Er kunnen geluiden komen van de ophanging, rem, wiellager, motor of andere items. De aanbeveling is om componenten te repareren of te vervangen om schijfproblemen en systeemstoringen te voorkomen.

Bekijk ook:
Om deze reden heeft de Duitse Autobahn geen snelheidslimiet

3 – Bandenschade

Zoals bij elk product zijn de materialen waaruit het item bestaat onderhevig aan slijtage door gebruik, maar ze hebben ook last van de werking van tijd en temperatuur en omgevingsvariaties. Houd de TWI (Tread Wear Indicator) of “Tread Wear Indicator” (kleine rubberen hobbel in de bandgroef) in de gaten.

4 – Auto trekt naar een kant

Dit is een veel voorkomend symptoom wanneer de auto niet is uitgelijnd. Het is ook noodzakelijk om de kalibratie van de banden, ophanging en onderdelen van het stuursysteem te controleren.

5 – Prestaties

Hoogwaardige benzine en ethanol zorgen voor meer motorprestaties en duurzaamheid van de bougie. Vermijd vervalste brandstof, omdat dit een van de belangrijkste redenen is voor een laag stroomverbruik.

6 – Lekkage

Breng het voertuig onmiddellijk naar een gespecialiseerde monteur wanneer u water-, olie- of brandstofvlekken op de vloer aantreft. Het probleem kan een lekke band zijn, onder andere droge slangen, slecht gemonteerde reservoirdop, scheur in het koelmiddelreservoir.

Bekijk ook:
Dit bedrag ben je kwijt als je de accu van je elektrische auto moet vervangen

7 – Storingen in het elektrische gedeelte

Defecte accu's, startmotor, lampen, dynamo en autozekeringen kunnen leiden tot boetes en ongevallen. Ruil items wanneer u het probleem opmerkt.

Tip:

Adopteer dagelijks defensief rijden. Een ijverige en geduldige chauffeur garandeert de goede staat van de auto en het welzijn van de inzittenden.

Ze hebben een gespecialiseerd team om alle soorten onderhoud aan uw auto uit te voeren. Mogelijk hebt u de nieuwe auto-onderdelen nodig om de beschadigde te vervangen. Als je echt een nieuw en origineel auto-onderdeel moet bestellen, kijk dan eens: auto-onderdelen online winkel Rexbo.nl.

1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.