Wat is QAnon en wie zitten erachter
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is QAnon en wie zitten erachter?

Wat is QAnon? In 2017 verscheen er voor het eerst een bericht op het internet van Q. Nog steeds weet niemand wie zich achter deze letter verschuilt, vandaar de toevoeging Anon(voor anoniem). In zijn berichten die altijd cryptisch zijn, lijkt hij aan te geven dat hij toegang heeft tot militaire geheimen op het hoogste niveau. Veel aanhangers denken dan ook dat hij een hoge functie heeft in de militaire inlichtingendienst.

Q beweert dat er een ‘Deep State’ is, een netwerk waar gewone burgers niets van weten, maar dat de touwtjes in handen heeft. Tot de Deep State behoren vooral de leden van de linkse elite. Democratische leiders als Clinton en Obama zitten in dit netwerk, maar ook de superrijken, zoals de inmiddels omgekomen miljardair Jeffrey Epstein. Vanwege hun macht en vele geld kan in de Deep State alles wat in de gewone wereld is verboden. Volgens de berichten horen er satanisten, pedofielen, mensenhandelaars en zelfs kannibalen tot het netwerk.

Slechts zelden komt er iets aan de oppervlakte, zoals bij de arrestatie van Epstein, die geen moeite leek te doen om zijn voorkeur voor heel jonge meisjes te verbergen. De vele contacten van Epstein tot op het allerhoogste niveau in de VS en elders lijken geen verantwoording te hoeven afleggen.

Trump als de redder van de vrije wereld

In de theorie van QAnon is voormalig president Trump de voorvechter van de gewone burger. Q heeft uitgelegd dat Donald Trump door het leger wordt gesteund. In zijn functie voerde hij dagelijks strijd met de linkse elite en beschermde hij de mensheid tegen de misdaden die plaatsvinden in naam van Deep State. Op het juiste moment zal het leger in naam van Trump optreden en zullen duizenden samenzweerders worden opgepakt en daarna zal een tijd van grote voorspoed aanbreken voor de vrije wereld.

Bekijk ook:
Video: Zo ziet de planeet Jupiter eruit

Wat is QAnon

Trump zelf is bekend met de beginselen van QAnon. Hij heeft zich nooit duidelijk uitgesproken over de theorieën die door de aanhangers van QAnon worden geloofd. Hij heeft ze wel geroemd als patriotten die van de VS houden en is dankbaar voor de steun die hij van hen ontvangt.

Wie zijn de aanhangers van QAnon?

De meest zichtbare aanhanger van deze complottheorie was de sjamaan van QAnon die meedeed aan de bestorming van het Capitool. Waarschijnlijk heb je de beelden wel gezien. Een geschminkt hoofd in de kleuren van de Amerikaanse vlag, een ontbloot bovenlijf, een hoofddeksel met bizon-hoorns en een speer met daaraan de Amerikaanse vlag. Kortom: iemand die bepaald niet opging in de massa. Maar het zou een vergissing zijn om aan te nemen dat aanhangers van QAnon behoren tot een kleine groep zonderlingen.

QAnon deep state

Enkele Republikeinse leden van het huis van afgevaardigden zijn verkozen terwijl ze in hun campagne aangaven aanhangers te zijn van Trump, maar ook van QAnon. Twee bekende verslaggevers van Fox News behoren tot de QAnon-beweging en ook diverse burgermeesters in het land verwijzen hun burgers naar de belangrijke feiten in de geschriften van QAnon. In de VS is QAnon als beweging geaccepteerd. Al is het aantal echte ‘leden’ onbekend, er zijn vele sympathisanten. De verspreiding is ook niet langer beperkt tot de VS. In Nederland wordt het aantal aanhangers geschat op 12.000. In Duitsland zijn er naar verluidt honderdduizenden.

Bekijk ook:
Sexting: een serieus probleem van deze tijd

Hoe nu verder?

Het is een behoorlijke tegenslag geweest voor de samenzweringsbeweging dat het leger niet is opgetreden om president Trump in zijn positie te beschermen. De verwachting was dat Biden zou worden gearresteerd en wellicht ook de hele Deep State zou worden opgerold. Maar inmiddels is de theorie alweer aangepast. Trump zal doorvechten en in 2024 de macht definitief overnemen om af te rekenen met de linkse misdadigers. Biden is slechts een oude marionet die de status quo moet handhaven.

Bekijk ook:

Rosalyn

Rosalyn is schrijfster en vertaalster. Reizen is haar grootste passie. En wat is er nu leuker dan je passie met je werk te combineren? Zowel thuis als onderweg schrijft ze graag over actuele onderwerpen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.