Heftig: Amerikaanse politieagenten gebruiken pepperspray tegen negenjarig meisje

0 Shares

In Amerika is flinke ophef ontstaan nadat een video naar buitenkwam waarin agenten een negenjarig meisje met pepperspray bespoten. Het voorval werd gefilmd door bodycams van de politie.

Op de videobeelden is te zien hoe het meisje door meerdere agenten hardhandig wordt aangepakt. Het meisje werkt niet mee, tot ergernis van de politie. Daarop besluit de politie het meisje te handboeien. Dat is voor de agenten echter niet genoeg. Want ja, een negenjarig meisje is natuurlijk moeilijk te bedwingen. Als ze eenmaal in geboeid in de politieauto zit, krijgt ze ook nog een dosis pepperspray over haar gezicht. Ondanks haar smeekbedes dit niet te doen. Vervolgens vraagt het meisje of ze haar ogen schoon willen vegen, maar de agent gooit simpelweg de deur dicht.

Bekijk ook:
Niet f*cken met de Russische politie

In Rochester zijn er protestmarsen gehouden naar aanleiding van de beelden. Demonstranten eisten verandering en gerechtigheid:

Agenten geschorst

Het voorval zorgde voor veel ophef en woede in Amerika, en daardoor kon een reactie van de burgemeester en politiechef niet uitblijven. Burgemeester Warren sprak van een schande en eiste een grondig onderzoek naar het incident. Politiechef Sullivan zei in een statement dat de behandeling van het meisje niet acceptabel was. De betrokken agenten zijn sinds gisteren geschorst, en het lot van hun baan hangt af van het onderzoek. Een permanent einde van hun politie carrière lijkt echter een gepast uitkomst voor deze agenten.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.